Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kur’ân sanatın da kaynağı

Dr. Murat Sülün, dinimizin kaynağı olan Kur’ân-ı Kerim’in sanat eserlerinin de kaynağı olduğunu söyledi. Bank Asya’nın desteğiyle basılan ‘Sanat Eserlerine Vurulan Kur’ân Mührü’ okuyucularıyla buluştu. Dr. Murat Sülün tarafından hazırlanan kitapta başta Osmanlı olmak üzere İslâm medeniyetlerindeki san’at eserleri ile üzerindeki âyetlerin ilişkisi anlatılıyor.

Konusunda bugüne kadar hazırlanan en geniş kapsamlı kitap niteliğindeki ‘Sanat Eserine Vurulan Kur’ân Mührü’ Bank Asya’nın sponsorluğunda Kaynak Yayınları tarafından basıldı. Dr. Murat Sülün tarafından hazırlanan kitabın tanıtımı Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca ve Prof. Dr. Suat Yıldırımın da katıldığı bir törenle tanıtıldı. Ünal Kabaca, törende yaptığı konuşmada, “Bank Asya olarak kültürel zenginliği yaşatmak ve tanıtmak, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak adına gerçekleştirdiğimiz kültür hizmetlerine bir yenisini daha eklemenin sevinci içerisindeyiz” diye konuştu. Kabaca, günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış bu eserlerin üzerindeki yazıların aslında sadece varlıklarıyla bile eşsiz birer öğretmen ve mürşit konumunda olduğunu dile getirdi.

Kitabın 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Murat Sülün ise, dinimizin kaynağı olan Kur’ân-ı Kerim’in san’at eserlerinin de kaynağı olduğunu ifade etti. Yaklaşık 500 fotoğraftan oluşan kitapta, eserler üzerine yazılı âyetlerle mekânın işlevi arasındaki bağlantıya dikkat çektiğini anlatan Sülün, “Eserler üzerindeki yazılı âyetler medeniyetimizin Kur’ân-ı Kerim’le ne kadar irtibatlı olduğunu ve san’at eserlerini süsleyen âyetler aracılığıyla duygu ve düşüncelerin ne kadar ârifane ve zarîfane dile getirildiğinin örneğini de göstermekte” dedi.

Sülün, cami, çeşme, kapı vb gibi yapılarda özenle ve yapıya uygun olarak seçilen âyetlerin insanlara her zaman için Kur’ân-ı Kerim’in genel mesajını yansıttığını da kaydetti.

Büyük uğraşlar sonucunda ortaya çıkan esere sponsor olan Bank Asya’ya teşekkür eden Sülün, diğer firmaları da kültür ve tarihe sahip çıkmaya çağırdı.

Bu arada önümüzdeki günlerde 10. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Bank Asya, kurulduğu günden bu yana tarihe ve topluma karşı sorumluluğu çerçevesinde kültür-san’at çalışmalarına sürdürüyor.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

13.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kur’ân sanatın da kaynağı

  Yeni Eğitimciler toplandı

  G. Antep Yemekleri Şenliği Pazar günü

  Kadir Has sezona merhaba diyor

  BSF Sinema TV Okuluna yoğun ilgi devam ediyor

  “Pamuğun Öyküsü”

  ‘İstanbul’un Orta Yeri’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004