Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Oyuna gelmeyin

Son gelişmeleri değerlendiren Başbakan Erdoğan, çatışma ve gerilim tuzaklarına düşmediklerini ve düşmeyeceklerini belirterek, partisinin il başkanlarına “Çok şeyler söyleyecekler, çok provokatif hareketlerin içerisine girmek isteyenler olacaktır. Sun’î krizler çıkarmak isteyenler çıkacaktır. Siz bunları kaale almayacaksınız, duymayacaksınız. Çünkü, önümüzdeki şu süreç, bir final süreci. Çeşitli fauller yapmak isteyen olabilir, olacaktır. Bu oyunlara gelmeyeceksiniz” sözleriyle uyardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP il başkanlarını provokatif hareketlere ve suni krizler oluşturmak isteyenlere karşı uyararak, ‘’Siz bunları kaale almayacaksınız, duymayacaksınız. Çünkü önümüzdeki şu süreç, bir final süreci. çeşitli fauller yapmak isteyen olabilir, olacaktır. Bu oyunlara gelmeyeceksiniz’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkezinde, İl Başkanları Toplantısı’nın açılışında bir konuşma yaptı. Erdoğan, ‘’Uzun ince bir yola çıktıklarını, yine birlikte olduklarını ve hep birlikte olacaklarını’’ belirterek, şunları kaydetti:

‘’Çok şeyler söyleyecekler , çok provokatif hareketlerin içerisine girmek isteyenler olacaktır. Suni krizler yaratmak isteyenler çıkacaktır. Siz bunları kaale almayacaksınız, duymayacaksınız. Çünkü, önümüzdeki şu süreç, bir final süreci. Çeşitli fauller yapmak isteyen olabilir, olacaktır. Bu oyunlara gelmeyeceksiniz. Onlar fauller yapacak, çok daha azimle kararlılıkla bu süreci devam ettireceksiniz.’’

“AMAN ‘VURUN HA’ DİYORLAR”

‘’Birçok şeyler, birçok provokatif hareketler, bu aralar yine gazetelerde çıkıyor ya, bu oyunlara asla gelmeyeceksiniz’’ diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

‘’En son hareketleri İstanbul’da... Çarşamba’daki şeyleri görüyorsunuz. Yani, insaf sahibi insanın çıkıp demesi lazım ki, ‘Biz buradaki her iki hareketi de kınıyoruz’ demesi lazım. Ama burada, iki fakülte mezunu bir hoca öldürülüyor, onunla ilgili ailesine en ufak bir başsağlığı yok. Ama öbür tarafta öldüren hakkında linç girişiminde bulunulduğu, bulunulmadığı belli değil ve bunun öldürülmesiyle ilgili her türlü yayın, iftira, meşru, gayri meşru yayın yapılıyor. Bir defa olay henüz tetkik edilmemiş, olayın da hassasiyeti var. Aman ‘vurun ha’ diyorlar... Bunlar hassas konular ve burada hassasiyetimizi hep birlikte korumalıyız. Bu ülkenin emniyeti, yargısı var. Tüm hepsi bu sürecin içerisindedir, çalışmalarını yapıyor. Temennimiz odur ki, bunlar objektif bir şekilde değerlendirilsin, netice ortaya çıksın. Ama böyle tam sayfa adeta gazete ilanları verir gibi haberler yapmak suretiyle halkımızın kendi kutlu değerlerine veya kutsal bakışına farklı yaklaşımlar getirmenin anlamı yok. Onları bu noktada tahrik etmenin anlamı yok. Bunlar ülkemizin huzurunu kaçırmaya yönelik girişimlerdir. Ülkede emniyetimiz, yargı makamlarımız vardır. Onlar zaten üzerlerine düşenleri yapacaklardır. Bu konularda bu tür gerginliklere kimsenin fırsat vermemesi gerekir.’’

‘’ÇATIŞMA VE GERİLİM

TUZAKLARINA DÜŞMEDİK’’

Türkiye’de işin tesadüflere bırakıldığı dönemlerin olduğunu belirten Erdoğan, bunun faturalarının da ülkeye ve millete çok ağır olduğunu söyledi. Erdoğan, ‘’Ancak, bu şekilde varılabilecek tek yerin uçurum olduğunu da yine en iyi o dönemlerin yöneticileri bilir’’ diye konuştu. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Nasıl yaparız da devlet ve millet arasında yeniden bir mesafe açarız derdindeler. Ne kendilerinin yönettiği geçmişten, ne milletin verdiği dersten hiç ibret almıyorlar. Bütün dikkatleriyle suistimal edebilecekleri ihtilaf alanlarının, gerilimlerin peşindeler. Çatışma ve gerilim tuzaklarına düşmedik, düşmeyeceğiz. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bu topraklarda yaşayan herkesi aynı büyük hedefler etrafında kenetlemenin derdindeyiz. Milletimizle birlikte gelişmenin, birlikte ilerlemenin gayretindeyiz. Bu milletin kardeşliğine, huzuruna, mutluluğuna kast edenlere karşı hiçbir taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Yolumuzu kesinlikle sloganlarla, öfkeyle, ucuz popülizmle, duygu istismarıyla değil, akılla, sağduyuyla, irfanla, tecrübeyle, bilgiyle açıyoruz. Başkalarının çatışmacı anlayışları, kavgacı üslupları siyaset çizgimizi asla değiştirmeyecektir.’’

Hassas bir dönemden geçtiklerini ve zor kavşaklardan döndüklerini kaydeden Erdoğan, Türkiye’nin zarar göreceği hiçbir adımı atmamak için büyük bir dikkat ve hassasiyet gösterdiklerini vurguladı.

Baydemir: Açıkça siviller hedef alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, önceki gece meydana gelen patlamayla ilgili olarak, ‘’Açıkça siviller hedeflenmiş, barış istenci barış talebi sabote edilmek istenmiş, bu çok açıktır’’ dedi.

Baydemir, havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Demokratik Toplum Partisi genel başkanlarıyla birlikte ateşkes çağrısında bulunduklarını hatırlatarak "Aradan 24 saat geçmedi, bu hunharca saldırı olayı gerçekleşti’’ dedi. Baydemir, metanetli, sağduyulu olmaktan başka bir çarenin olmadığını, bir daha böyle bir acının yaşanmaması için ne lazım gerekiyorsa yapılması ve ne pahasına olursa olsun barıştan vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi. Osman Baydemir, olayın meydana geldiği yerin kentin en işlek bölgelerinden ve gece 24.00’e kadar insanların uğrak mekanlarından biri olduğunu kaydetti. Olayda açıkça sivillerin hedeflendiğini ifade eden Baydemir, ‘’Barış istenci, barış talebi sabote edilmek istenmiş, bu çok açıktır. Gerçekten, bundan derin bir acı hissetmek gerekiyor. Bir provokasyon olduğu, tekrar bizleri 1990’lı yıllara götürme istencinin başladığı açıktır. Esas bizlerin yapması gereken bu provokasyonu bu oyunu boşa çıkaracak bir duyguyu bir davranışı el birliği ile ortaya koymaktır’’ dedi. Ssaldırı sivil toplum örgütlerince ortaklaşa yapılan açıklamayla kınandı Diyarbakır'daki 14 sivil toplum örgütünce yapılan ortak açıklamada, sivil ailelerin hedef alınmasının, provokasyonun boyutları ile verilmek istenen mesajların gayri insaniliğini gösterdiği belirtildi.

7’si çocuk 10 kişi öldü

Diyarbakır’ın Bağlar Beldesi’nde cep düzenekli bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 7’si çocuk 10 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Koşuyolu Parkı yakınına yerleştirilen tahrip gücü yüksek bomba önceki gün saat 21.00 sıralarında infilak etti. Patlamanın şiddetinden 7 kişi olay yerinde parçalanarak can verdi. Olay yerinin çevresindeki tüm ev ve işyerlerinin de camları kırıldı. Patlamada yaralanan 19 kişi ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan üçü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan 10’u taburcu edilirken, 5 kişinin tedavisi sürüyor. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Diyarbakır Valiliği, patlamayla ilgili yapılan ön araştırma ve incelemede, “Patlamanın el yapımı ve termos içerisine yerleştirilmiş uzaktan kumandalı düzeneğin taşınması sırasında gerçekleştiğini” bildirdi

/ ANKARA - DİYARBAKIR

14.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Genç subayların hesabı sorulsun

  Erdoğan: Oyuna gelmeyin

  Aksu: Bu olaylar bizi yıldıramaz

  Arınç: Bölücülere karşı uyanık olmalım

  AKPM’de İsrail’e Irak protestosu

  12 Eylül halkı sindirdi

  12 Eylül, tarımı da vurdu

  Avrupa’da imaj yeniliyoruz

  Bardakoğlu: Sofralarımıza fakirleri konuk edelim

  Provokatörler hakkında suç duyurusu

  Şemdinli itirafçısı Veysel Ateş’in dâvâsına devam edilecek

  Koordinatörler buluştu

  Büyükelçiden teşekkür ziyareti

  “Zorunlu seyahat sigortası” geliyor

  “Kayıp trilyon” dâvâsında, Menderes’e beraat

  MERNİS, Adalet Bakanlığının hizmetinde

  Müslümanlar Danimarka'da özgür

  Yol kapma yarışı 10 yaralıyla sonuçlandı

  Sınırda 134 kaçak yakalandı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004