Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Avrupa’da imaj yeniliyoruz

TÜSİAD, 3-5 Ekim tarihleri arasında Paris, Brüksel ve Berlin’de “Türkiye Haftası” adıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirecek. Konferans, sergi ve konserlerden oluşan faaliyetlerle AB kamuoyunun Türkiye hakkında doğru bilgilendirilmesi ve Türk insanının tanıtılması amaçlanıyor.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), yurt dışı tanıtım faaliyetleri kapsamında, Türkiye’nin AB ile müzakerelere başlamasının yıldönümü olan 3 Ekim haftasında, Avrupa başşehirlerinde “Türkiye Haftası” düzenleyecek.

TÜSİAD, yaptığı açıklamayla, Fransa, Almanya ve Brüksel kamuoylarının Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci açısından önemli etkiye sahip olduğunu hatırlatarak bu ülkelerdeki mevcut önyargıları kırmak amacıyla 3-5 Ekim 2006 tarihleri arasında bir dizi faaliyet gerçekleştireceklerini bildirdi. Türkiye’nin de en doğru şekilde tanıtılması amacıyla yürütülen iletişim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikleri “Türkiye Haftası” adıyla yapılacağının bildirildiği açıklamada, programların sırasıyla Brüksel, Paris ve Berlin’de olacağı vurgulandı.

BRÜKSEL İLK DURAK

Türkiye Haftası’nın ilk faaliyeti, 3 Ekim’de, Brüksel’de TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener’in katılımıyla gerçekleştirilecek basın olacak. Brüksel’deki faaliyetler, Avrupa Politikaları Merkezi ile birlikte, İngiltere Dışişleri eski Bakanı ve İngiltere Avam Kamarası Başkanı Jack Straw, Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Karma Komitesi Eş Başkanı Joost Lagendijk gibi isimlerin de konuşmacı olarak yer alacağı “Avrupa’nın Küresel Güçlükleri ve Türkiye” başlıklı konferansla devam edecek. Aynı gün Ara Güler’in fotoğraf sergisinin açılışı yapılırken, açılışın ardından Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası bir konser verecek.

KONFERANSLARDA TÜRKİYE KONUŞULACAK

Etkinliğin ikinci şehri Fransa’da da Yenilikçi Siyaset Vakfı ile ortaklaşa olarak “Avrupa’nın Küresel Güçlükleri ve Türkiye” başlıklı bir konferans gerçekleştirilecek. Aynı günün akşamı ise Radikal ve Le Monde gazeteleri çizerleri Piyale Madra ve Jean Plantu’nun karikatür sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Türkiye Haftası etkinlikleri, 5 Ekim’de Berlin’de devam edecek. Berlin’de Alman Sanayi Federasyonu (BDI) ve German Marshall Fund Vakfı desteğiyle “Türkiye’nin Avrupa’yla Bütünleşme Süreci ve Türk-Alman İlişkileri” konulu toplantı düzenlenecek.

/ İSTANBUL

14.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Genç subayların hesabı sorulsun

  Erdoğan: Oyuna gelmeyin

  Aksu: Bu olaylar bizi yıldıramaz

  Arınç: Bölücülere karşı uyanık olmalım

  AKPM’de İsrail’e Irak protestosu

  12 Eylül halkı sindirdi

  12 Eylül, tarımı da vurdu

  Avrupa’da imaj yeniliyoruz

  Bardakoğlu: Sofralarımıza fakirleri konuk edelim

  Provokatörler hakkında suç duyurusu

  Şemdinli itirafçısı Veysel Ateş’in dâvâsına devam edilecek

  Koordinatörler buluştu

  Büyükelçiden teşekkür ziyareti

  “Zorunlu seyahat sigortası” geliyor

  “Kayıp trilyon” dâvâsında, Menderes’e beraat

  MERNİS, Adalet Bakanlığının hizmetinde

  Müslümanlar Danimarka'da özgür

  Yol kapma yarışı 10 yaralıyla sonuçlandı

  Sınırda 134 kaçak yakalandı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004