Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi şehitlerini rahmetle anıyoruz

“Demokrasi şehitleri” Adnan Menderes, Fatin Rüstü Zorlu ve Hasan Polatkan, haksız yere idam edilmelerinin 35. yıldönümünde rahmetle anılıyor.

Eski Maliye Bakanlarından Polatkan için dün Şişli Camiinde mevlid okutulurken, bugün de Menderes, Zorlu ve Polatkan için Topkapı’daki ‘Anıtmezar’da anma toplantısı düzenlenecek. DYP İstanbul İl Başkanlığı tarafından tertiplenen tören bugün saat 12.00’de baş-layacak.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski Başbakan Adnan Menderes, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun ölüm yıldönümleri dolayısıyla bir mesaj yayınladı. TBMM Başkanı Arınç, mesajında şunları kaydetti: ‘’Büyük devlet adamı, eski Başbakan Adnan Menderes ile eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’yu ölüm yıldönümlerinde rahmet ve saygıyla anıyorum. Merhum Menderes, Polatkan ve Zorlu, tüm kurum ve kurallarıyla demokrasinin ülkemizde yerleşmesi ve millet egemenliğinin hakim olması yönünde önemli hizmetler vermişlerdir. Demokrasi kültürümüzün gelişmesine değerli katkılarda bulunan merhum Menderes, fikir ve icraatlarıyla devlet ve toplum hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Milletimizin zor dönemlerinin en önemli tanıkları olmuş merhum Menderes, Polatkan ve Zorlu’nun, hayatlarının bir darbeyle ellerinden alınması aileleri gibi milletimizi de derinden yaralamıştır. Hizmetleriyle kadirşinas milletimizin gönlünde seçkin bir yer edinen eski Başbakan Adnan Menderes, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’ya ölüm yıldönümlerinde Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine sabır ve uzun ömürler temenni ediyorum.’’ Başbakan Tayyip Erdoğan da, hizmetleriyle milletimizin sevgisine mazhar olan değerli devlet ve siyaset adamları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun, tarihimizin zor bir döneminde önemli görevler ifa ettiklerini ve rahmetle andığını söyledi.

/ ANKARA

17.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Özür dilesin” çağrıları artıyor

  Tarihler tutmuyor

  Papa, siyasetçi gibi konuştu

  Tahriklere kapılmayalım

  İnsan hakları yoksa barış olmaz

  Demokrasi şehitlerini rahmetle anıyoruz

  Elkatmış yaralıları ziyaret etti

  Kepenkler dün de açılmadı

  Van’da 4 kilo patlayıcı ele geçirildi

  Ortak önceliklere odaklanın

  Ağar: Bu sözler tamir edilmeli

  10. Türk Kurultayı yarın

  Babacan: Türkiye’nin bulunduğu AB, barış projesi olur

  Düzenlemeyi vatandaş istedi

  3 kaza 7 ölü, 33 yaralı

  Ne Türkiye, ne de AB vazgeçebilir

  Fırıncılar Ramazan’a hazırlanıyor

  Ders başı yarın

  Yeni başlayanlarda stres normal

  Okulda sağlığa dikkat edilmeli

  Memur olmak için ter dökecekler

  Bursalı şoförler tepkili

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004