Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tepkilerde ölçü kaçmasın

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir İtalyan rahibe kimliği belirsiz silâhlı kişiler tarafından öldürüldü. Cinayetin Papa’nın sözlerine tepki olarak işlenmiş olabileceği öne sürülüyor. Gerek bu cinayet ve gerekse son günlerde Filistin'de kiliselere düzenlenen saldırılar üzerine, İslâm dünyası tepkilerde ölçülü olmaya çağrılıyor.


YAKIŞIKSIZ ALINTI BÜYÜK HATA

“Papa’nın böyle yakışıksız bir alıntı yapması büyük hata” diyen Cezayir Katolik Başpiskoposu Henri Teissier, “Akıl ve din üzerinde durulan bir konuşma

YÖK’e haddini bildirin

Yeni Asya’ya konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “YÖK gibi kurumların yanlışlıklarına dur demezseniz, bu yanlışlıklara ‘dur’ dediğini


  Sezer ne demek istiyor?

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Cumhurbaşkanı Sezer’in 2006-2007 eğitim-öğretim yılı nedeniyle yayınladığı mesajda “Dogma ve boş inançlarla çocukları etkileyen okullar ve kursların engellenmesi gerektiği” yönündeki ifadelerinin izaha muhtaç olduğunu söyledi.


  Mecliste AB mesaisi

TBMM, 22. Dönem 4. Yasama Yılında ikinci kez olağanüstü toplanacak. Olağanüstü toplantı süresince, 9. Uyum Paketi kapsamında çıkarılması gereken 9 yasa tasarısı ve teklifi görüşülecek.


  Lübnan’a asker Ekim sonunda

Lübnan’a konuşlanacak BM Barış Gücüne katkı çerçevesinde Lübnan’a gönderilecek Türk askerlerinin bölgeye ekim ayı sonlarında gitmesi bekleniyor.


  Dışişleri bakanlığı Afgan diplomatları eğitecek

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan Dışişleri Bakanlığında görev yapan 13 diplomata mesleki eğitim verecek.


  Erdoğan: Krizleri fırsatlara çevirmek bizim elimizde

1993’den beri düzenlenen Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı’nın onuncusu Antalya’da başladı.


  RTÜK’ten, yerel yayıncılara seminer

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), yerel ve bölgesel yayıncılara yönelik düzenlediği eğitim seminerlerinin 16’ncısı 20-22 Eylül tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilecek.


  CHP’li Gazalcı’dan mülâkat sorusu

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, yüksek lisans için devlet burslusu olarak yurt dışına gönderileceklerin tesbiti için yapılan mülâkatın yenilenip yenilenmeyeceğini sordu.


  Gönül: Gazilerimize minnettarız

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk milletinin, vatanı için her türlü fedakârlığı yapan aziz kahramanları bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da unutmayacağını ve minnetle anacağını belirtti.


  Yüce Divan Bakan Güler’i dinleyecek

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan’ın “enerji ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları’’ iddiasıyla Yüce Divanda yargılandıkları dâvânın bugünkü duruşmasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler şahit olarak dinlenilecek.


  Okul yerine tarlaya gittiler

Şanlıurfa’da bugün 410 bin öğrencinin dersbaşı yapması beklenirken, binlerce çocuğun okula gitmek yerine biber ve pamuk tarlalarında çalıştığı bildirildi.


  Topbaş, trafiği denetledi

Dün okulların açılmasıyla birlikte İstanbul trafiğinin keşmekeşe dönmemesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyeti birçok tedbir aldı.


  Eğitim seferberliği

İstanbul Valisi Muammer Güler, şehirde yaklaşık 2 milyon 300 bin öğrencinin yeni eğitim ve öğretim yılına başladığını belirterek, ‘’Çocuklarımız trafikle birlikte eğitimin, hayatın içindeler. Bugün her türlü öncelik, geçiş üstünlüğü dahil sevgili öğrencilerimizin’’ dedi.


  Bayan hafızlar yarıştı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’ân kursu öğrencileri arasında düzenlediği “Bayanlar arası Hafızlık Yarışması” İstanbul’da yapıldı.


  Âmâ hafızın mutluluğu

Kur’ân-ı Kerim’i, dinlediği kasetlerden ezberlemeyi başaran doğuştan görme özürlü İbrahim Altuntaş, tam 3 kez ‘Kur’ân-ı Kerim’i En İyi Okuma’ yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Mekke’de yapılan yarışmada da Türkiye’yi başarıyla temsil eden ama Kur’ân bülbülü, hafızlık için insanların biraz çaba sarfetmesi gerektiğini söylüyor.


  İncirdeki devâ saymakla bitmiyor

Karadeniz Bölgesi’nde bol miktarda yetişen incirin, başta kabızlık olmak üzere kanın pıhtılaşması, yaraların çabuk kapanması ve kansızlığın önlenmesinde faydalı olduğu belirtildi.


  200 çocuk sünnet oldu

Şanlıurfa’nın Karaköprü Belde Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ali Baba Şenlikleri bu yıl iki yüz çocuğun sünnetiyle son buldu.


  El yazması kaime Londra’da satılacak

Dünyanın en değerli paraları arasında gösterilen Abdülmecit dönemine ait el yazması kaime, 29 Eylülde İngiltere’nin Başşehri Londra’da açık artırmayla satışa sunulacak.


  Osmangazi’nin oğlu anıldı

Yıldırım Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10’uncusu organize edilen Osmangazi’nin oğlu Çoban Bey’i anma törenleri, Mollaarap Mahallesi’nde bulunan türbesinin önünde gerçekleştirildi.


  Yeşilay’dan tiryakilere Ramazan desteği

Yeşilay Derneği Kayseri Şube Başkanı Ertuğrul Uyanık, sigarayı bırakma ve kitap toplama kampanyası başlattıklarını kaydetti.


  Köylerde taş fırın geleneği sürüyor

Sinop’un köylerinde taş fırınlar geleneği yaşatılıyor. Evinde fırın bulunmayan veya hazırladığı börek, pasta, kek gibi hamur işlerini taş fırında pişirmek isteyen vatandaşlar, fırınlara akın ediyor.


  Prens Bismarck: Kur'ân'ın her kelimesinde hikmetler var

Bugünkü Almanya'nın kurucusu Prens Bismarck: “Kur'ân'ı her cihetten tetkik ettim. Her kelimesinde büyük hikmetler gördüm Sana muasır bir vücud olamadığımdan dolayı müteessirim ey Muhammed!”



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004