Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Papaya bir tepki de Yahudilerden

İsrail’deki dini liderlerden Sefardik Baş Haham Şlomo Amar, Papa’nın İslâm dini ile ilgili sözlerini eleştirdi. Baş Haham Amar, Katar’da yaşayan önde gelen Müslüman din adamlarından Şeyh Yusuf Kardavi’ye gönderdiği mektupta, Papa’nın İslâm dinine yönelik açıklamalarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. “Biz her dine, ulusa, halklara ve geleneklerine saygı gösteririz” diyen Şlomo Amar, her dinin Allah’ın yolundan gittiğini ifade etti.


El Kaide: Papanın tahtını da ele geçireceğiz

Irak’taki El Kaide, bir internet sitesinde yayınlanan mesajında, Papa 16. Benedict’in İslâmı şiddet ile özdeşleştiren sözlerine tepki göstererek “Batı

Vatikan’dan öfkeyi yatıştırma diplomasisi

Vatikan, Papa 16. Benedict’in İslâma hakaret etmesinden sonra İslâm âleminde oluşan öfkenin yatıştırılması için diplomatik harekât başlattı.


  Chirac: İslâm saygıdeğer bir din

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Papa 16’ncı Benediktus'u İslâma ilişkin sözleri sebebiyle eleştirdi ve “Dinlerin doğasında çatışma çıkarmak yoktur’’ dedi.


  Papa’nın kuklasını yaktılar

Irak’ın güneyindeki Basra şehrinde de yaklaşık 500 gösterici Papa’nın kuklasını ve Amerikan ile Alman bayraklarını yaktı.


  Taliban NATO’yu vurdu

Afganistan’ın güneyinde Kanada askerlerinin hedef alan intihar saldırısında çok sayıda NATO askeri öldü.


  İranlı ilk kadın turist uzayda

Dünyanın ilk kadın uzay turistini taşıyan Soyuz uzay mekiği, Kazakistan’ın Baykonur uzay üssünden fırlatıldı.


  İran’dan bir süper iddia daha

İran, dünyanın en gelişmiş deniz topunu ürettiğini iddia etti. İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Seccad Kuçeki, Fars haber ajansına yaptığı açıklamada, ülke savunma uzmanlarının “dünyanın en gelişmiş deniz topunu” ürettiğini söyledi.


  Türkiye’nin üyeliği herkesin yararına

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun ekonomi ve parasal işlerden sorumlu üyesi Joaquin Almunia, Türkiye’nin AB üyeliğinin bütün tarafların yararına olacağını bildirdi.


  Bakoyanni’den Kıbrıs şartı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyesi olması için “Kıbrıs’’ı tanıması gerektiğini söyledi.


  Papa’nın Türkiye ziyareti yapılacak

İskenderun’da görev yapan Papalık Anadolu Temsilcisi ve Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu (TKPK) Başkan Yardımcısı Piskopos Luigi Padovese, Papa 16. Benediktus’un Türkiye ziyaretinin ertelenmesi ya da iptal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi.


  7 Türk Berlin Eyalet Meclisinde

Almanya’nın başşehri Berlin’de önceki gün yapılan eyalet meclisi seçimlerinin geçici resmi sonuçları belli oldu. Seçimlere katılım oranı yüzde 58 oldu.


  Osmanlı, Balkanlara özgürlük getirdi

Kosova’nın başşehri Priştine’de önceki gün sona eren “6 Asır Arnavutlarda İslâmiyet” konulu uluslar arası sempozyum büyük ilgi topladı.


  Endonezya’da 52 yeni tür bulundu

Dünyanın en zengin suyu olarak da nitelenen Endonezya’nın batı kıyılarında 52 yeni deniz canlısı türü bulundu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004