Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Karadeniz’den 10 bin eser çıkarıldı

Samsun’un Bafra ilçesine bağlı İkiztepe köyünde, 33 yıldır Karadeniz Bölgesi’nin tek arkeolojik kazısı yürütülüyor. Bugüne kadar 10 bin 500 kadar eserin çıkarıldığı kazı alanında yörede yaşayanların gelişmiş bir teknoloji kullandıkları ortaya çıkarıldı.



Melita’dan Battalgazi’ye kültür san'at

16-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak 2. Uluslararası katılımlı Melita’dan Battalgazi’ye tarih, arkeoloji, kültür, san'at günleri başladı. Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen kültür san'at günlerine ev sahipliği yapan mekan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı. Mehter takımının gösterileri ile başlayan kültür san'at günlerine 33 üniversiteden 250 san'atçının resim, heykel ve rölyef eserleri sergileniyor.



Frig Vadisi sizi bekliyor

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir arasında bulunan Frig Vadisi’nin fotoğrafları Şanlıurfa’da sergilendi. Afyonkarahisar Valiliği ile Şanlıurfa Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen ‘Frig Vadisi Sizi Bekliyor’ konulu fotoğraf sergisi Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Belediye Başkan vekili Gülender Açanal tarafından açıldı. Frig Vadisi’nden çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.



İnegöl Belediyesi tarihe sahip çıkıyor

Bursa’nın İnegöl Belediyesi, tarihî mekânların restorasyonuna ve çevre düzenlemesine devam ediyor. Tarihi çınarları ile ünlü olan Kasım Efendi Caddesi’ndeki çalışmaların kısa süre önce bittiğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş İshakpaşa Külliyesi ve Tarihi Cuma Camii çevresindeki çalışmaların da Ekim ayı içinde bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.



Gölcük'te tanıtım ve pazarlama semineri

Sakarya Bölge Yayın Kurulu tarafından düzenlenen tanıtım ve pazarlama semineri Gölcük’te Çağrı vakfının katkıları ile yapıldı. Seminer bölgeye bağlı il ve ilçe yayın kurullarının yoğun katılımı ile gerçekleşti. Seminere konuşmacı olarak katılan gazetemiz Tanıtım Reklam ve Pazarlama Müdürü Recep Taşçı markalaşmanın tanıtım ve pazarlamadaki önemini vurguladı.



İş çıkışı fotoğraf atölyesi

Muammer Yanmaz Fotoğraf Atölyesi’nin 13. dönem kursu, 4 Ekim Çarşamba akşamı başlıyor. 8 hafta sürecek kursta, katılımcılara fotoğraf san'atıyla ilgili ayrıntılı bilgi verilecek.



Büyükelçiler Ani’ye hayran kaldı

3. Uluslararası Kafkas Kültürleri Festivali kapsamında Kars’a gelen büyükelçiler, Ani Harabeleri’ni ziyaret etti. Uluslararası Kafkas Kültürleri Festivali kapsamında, gazeteciler ve büyükelçiler Ermenistan’a sıfır noktasındaki tarihi Ani Harabeleri’ni ziyaret etti.



Anadolu’nun parlayan yıldızı Beypazarı

Fotoğraf san'atçısı Ahmet Bozkurt’un “Anadolu’nun Parlayan Yıldızı Beypazarı” adlı fotoğraf sergisi, 15-29 Eylül tarihleri arasında Ankara Çukurambar Liva Pastanesi’nde açıldı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004