Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Papa’ya aynı düzeyde cevap verilmeli

Papa seçildiği günden beri daha çok Prada marka parlak kırmızı ayakkabıları, Gucci güneş gözlükleri ve 2 GB kapasiteli iPod Nano player gibi son modayı takip eden gardırobuyla dikkat çeken Papa XVI. Benediktus görevdeki ilk yılında papalığa alışıyor gibi görünmekte; mesela kalabalıkların arasına girip çocukları sevmesi ve binlerce kişiyle tokalaşması onun kardinallik döneminde görmeye pek alışkın olmadığımız tavırlardı.



Ortaçağ karanlık mıydı?

Bizde kim gerici bir hareketle karşılaşsa Türkiye’nin “Ortaçağ karanlığı”na sürüklendiğinden dem vurur. İnsanı ürküten bir tanım bu... Belki atıl laik kitleleri sarsmakta işe yarıyordur.



Tepki verirken

Bu yaşananların İslam dünyasında aşırı ve haksız tepkilere dönüşmesine, böylece insanlık olarak içine çekilmek istendiğimiz ateşe buradan da odun taşınmasına engel olmak gerekir. Papa Katolik dünyasının ruhani lideri olabilir, ancak onun bu yaklaşımının bütün Hıristiyanlarca, bütün Katoliklerce, hatta bütün Papalarca paylaşılmadığı bilinmelidir.



Üniversiteler: Resmî ideoloji tekkeleri

Üniversitenin geçmişi bir asrı bulmasına ve bu adla anılan kurumların sayısı bugün yüze yaklaşmış olmasına rağmen, Türkiye’de bu kavramın hala sahici anlamda benimsenmiş olduğu ne yazık ki söylenemez. Bırakınız siyasî-idarî çevrelerin ve halkın bakışını; üniversitelerimizde bile hakim olan anlayış üniversite kavramının evrensel anlamından bir hayli uzaktır.



Kur’ân kursları

CUMHURBAŞKANI Sezer, yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle yayınladığı mesajda, “...dogmalarla ve boş inançlarla çocukları ve gençleri etkileme amacı güden okulların ve kursların varlıklarını sürdürmeleri engellenmeli” dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004