Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Papaya tepkilerin ateşi düşüyor

İran Devlet Başkanı Mahmut Ahmedinejad, İslâmiyet ile ilgili sözlerini düzelten papaya saygı duyduğunu söyledi. Venezuela’nın başşehri Caracas ziyareti sonunda basın toplantısı yapan Ahmedinejad, “Barış ve adaletle ilgilenen papaya ve herkese saygı duyarız. Daha önce söylemiş olduğu sözleri düzelttiğini duydum” dedi.


Annan: Irak bölünebilir

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, Irak’ın ‘tam anlamıyla bir iç savaş’ın içine düşme tehlikesi içinde olduğu uyarısında bulunduğu ö

Taliban’da da hata yaptık

İngiltere Savunma Bakanı Des Browne, Afganistan’da Taliban’ın oluşturduğu tehdidin Batı tarafından küçümsendiğini ve hata yapıldığını itiraf etti.


  İlerleme raporu 8 Kasım’a ertelendi

Türkiye hakkındaki ilerleme raporunu daha önce 24 Ekimde yayımlayacağını bildiren AB Komisyonu, raporun 2 hafta gecikeceğini duyurdu. AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn’in sözcüsü Krizstina Nagy, Türkiye raporunun 8 Kasımda yayımlanacağını belirtti.


  Financial Times: Türkiye’nin AB üyeliği garanti değil

İngiltere’de yayımlanan günlük ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times’ta çıkan “Boğaz’ın kıyısında medeniyetler çatışması” başlıklı yazıda, “Türkiye’nin AB başvurusunun başarıyla sonuçlanacağı garanti değil, ama başarısızlıkla sonuçlanacağının garantisi de yok” denildi.


  İngiliz ‘pul’ severlere kötü haber

İngiltere’de 160 yıldır kullanılan posta pullarının yerini elektronik pullar alıyor. İngiliz Posta Servisi, Royal Mail’in tanıtımını yaptığı yeni elektro-nik pullar, 24 saat internetten satın alınabiliyor ve yazıcı aracılığı ile zarfa ya da etikete geçirilebiliyor.


  Tolkien’in romanını oğlu tamamladı

Guardian gazetesinin haberine göre, ünlü İngiliz edebiyatçı, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yazarı J.R.R. Tolkien’in bitmeyen romanını, oğlu tamamladı.


  Lâle Festivalini 15 bin kişi gezdi

Avustralya’nın Melbourne şehrinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Lâle Festivali, havanın da elverişli olmasıyla birlikte ziyaretçilere güzel anlar yaşattı.


  Gösteriler Macaristan’ı sarstı

Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany’nin, ülke ekonomisi hakkında yetkililerin yalan söylediğini kabul etmesinden sonra başşehir Budapeşte’de başlayan gösterilerde polisle çıkan çatışmada 170 kişinin yaralandığı bildirildi.


  AB’nin Türkiye uzmanı Fas’da öldürüldü

AB Komisyonu’nun üst düzey memuru, Türkiye dosyası uzmanı Alessandro Missir de Lusignano ile Belçikalı eşi Ariane Lagasse de Locht’un Fas’ta öldürülmesi, Brüksel’de AB ve Türk çevrelerinde büyük üzüntü yarattı.


  Müslüman temsilciye Kongre yolu açıldı

Amerikan Kongresi’ne 7 kasım seçimleriyle ilk kez bir Müslüman temsilcinin girebileceği bildirildi. Minnesota eyaletinde yapılan ön seçimleri kazanan 43 yaşındaki demokrat Keith Ellison, kasımda cumhuriyetçi, yeşil ve bağımsız adaylarla çekişecek.


  İsrail, İran’a acil yaptırım istedi

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni uluslar arası toplumdan, nükleer faaliyetlerini durdurmaması sebebiyle İran’a acil yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004