Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dinî eğitime karşı çıkan gericidir

Yeni Asya'nın sorularını cevaplandıran Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Zengin, YÖK ve hükümetin tribünlere oynadığını belirterek, “Arada gençler eziliyor. Biri kalkıp ‘İmam hatip liseleri laiklik karşıtıdır, gerici yetiştiriyor, çağdışı kalmış eğitim kurumları’ diyor. Dinî eğitimi ilerlemeye engel olarak görenler gerici kafadaki insanlardır” diye konuştu.


AKP'Lİ GÜNDÜZ: GÜNDEMDE YOK

Meclisin olağanüstü toplantısı öncesinde bilgi veren AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, AB 9. uyum paketinde yer alan dokuz yasanın görüşülmesi sıras

İslâmsız barış olmaz

Papa’nın İslam aleyhindeki konuşmasına tepkiler sürürken, Fransız müsteşrik Gaston Care’ın sözleri yeniden hatırlandı.


  Reform paketinde 301 de olmalı

SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gülcegün, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Uyum Yasalarına, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301’inci maddesinin de eklenerek değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.


  Ders zili çaldı, ama...

Türkiye genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda önceki gün ders başı yapılırken bazı illerde hala okul ve derslik sıkıntısı yaşanıyor. Nevşehir ve Gümüşhane, bu sıkıntıların yaşandığı illerden ikisi. Nevşehir’de depreme karşı dayanıklı olmadığı gerekçesiyle onarım çalışması başlatılan okulda eğitim bir hafta gecikmeli başlayacak.


  Cemil Çiçek: 301'in değişimi gündemde yok

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, dün meclis olağanüstü toplanmadan önce yaptığı açıklamada BMM’nin gündeminde hangi konular varsa onları ele alacağını belirterek, 301’inci maddenin değiştirilmesinin gündemde olmadığını söyledi.


  Mehmet Ağar: Ezilen halkımızın sesiyiz

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Milletle beraber yol yürüyen bir imanın, inancın, haysiyetin tarihiyiz. Türkiye’de ezilen çiftçinin, köylünün, emeklinin, esnafın, milyonlarca gencin ve boynu bükük gezen halkımızın onurlu ve gururlu sesiyiz’’dedi.


  Mumcu: Her zorbanın alternatifi vardır

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Hükümetin alternatifinin bulunmadığı yönündeki değerlendirmeleri eleştirerek, ‘’Bu biraz firavunca duygu. Bundan bir an önce kurtulun. Çünkü Allah her firavuna bir Yusuf göndermiştir. Millet her zorbanın her alternatifsizin alternatifini bulmuştur’’ dedi.


  Emniyet teşkilâtına AB eğitimi

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, ‘’AB’ye üyelik çalışmaları kapsamında Emniyet Teşkilatı olarak üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmekte ve daha etkin bir hizmet gerçekleştirme doğrultusunda kendimizi sürekli yenilemekteyiz’’ dedi.


  Türk Eğitim-Sen’den TBMM’ye mektup

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, TBMM Başkanlık Divanı ve milletvekillerine “Özel Öğretim Kurumları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Tasarısı’’ ile ilgili görüşlerini içeren mektup gönderdi.


  Danıştay'da seçim günü

Tansel Çölaşan’ın Danıştay Başsavcılığına seçilmesiyle boşalan Danıştay Başkanvekiliği için bugün seçim yapılacak.


  Millete ne cevap vereceksiniz?

Yeni Eğitimciler Derneği Başkanı Hasan Tanrıverdi, Millî Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik’in kendisine sorulan bir soru üzerine; “YÖK kanununu nadasa bıraktık” diye cevep vermesine tepki gösterdi. Tanrıverdi yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:


  ŞAYPA, gazi ve şehit ailelerini unutmadı

Bursa’da hizmet veren Şaypa Alışveriş Merkezleri, Bursa’da yaşayan şehit ailelerini sevindirdi.


  Gecekondu camiye yıkım

Gaziosmanpaşa’da vatandaşların bir gecede yaptığı cami, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Sultançiftliği 50. Yıl Mahallesi B Caddesi üzerindeki boş alana yapılan caminin yıkımı, camiye girerek yıkımı engellemek isteyen vatandaşlara rağmen yapıldı.


  Taburdan eğitime hizmet

Batman’ın Sason ilçesinde faaliyet gösteren 7. Jandarma Tabur Komutanlığı, 2006-2007 eğitim-öğretim yılı başlangıcında eğitime önemli bir katkıda bulundu.


  Postacılar Ankara’da

Türkiye, İran, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan’ın üyesi olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) “3. Posta Yetkilileri Toplantısı” Ankara’da başladı.


  Köyden dünyaya açılan pencere

İl merkezine 20 km uzaklıktaki Kırovacık köyünde bilgisayar kursu açıldı. Merkez Kırovacık köyü ilköğretim okulu müdürü Ali Karaca’nın girişimleriyle Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan bilgisayar kursuna köyün gençleri tarafından yoğun bir talep var.


  Ballıca Mağarası hayranlık uyandırıyor

‘Dünyanın 8. Harikası’ olarak adlandırılan ve Tokat’ın Pazar İlçesi sınırları içerisinde bulunan Ballıca Mağarası güzelliğiyle gezenleri kendine hayran bırakıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004