Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihimiz dünya çapında, müzeciliğimiz taşralı

Malatya’da düzenlenen ‘Malatya Tarih-Arkeoloji Sempozyumu’nda konuşan Tarih Vakfı Eski Başkanı Orhan Silier, Türkiye’nin koleksiyonunun dünya çapında tanındığını, ancak ülkedeki müzeciliğin taşralı olduğunu söyledi. Melita’dan Battalgazi’ye Tarih, Arkeoloji, Kültür ve Sanat Günleri faaliyetleri kapsamında Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı’nda, ‘Malatya Tarih-Arkeoloji’ konulu sempozyum düzenlendi.



Kübalı ve Türk san'atçılar “uzun ince bir yolda”ydı

Kars Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Kafkas Kültürleri Festivali’ne damgayı, Aşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” türküsünü İspanyolca yorumlayan Kübalı san'atçı Ostalgia vurdu.



Ramazan, Bursa’da bu yıl da renkli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, hazırladıkları programlarla bu yıl da Ramazan ayının Bursa’da büyük coşku içerisinde geçeceğini söyledi. Başkan Şahin, Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki otoparkta yine 3- 4 bin kişiye günlük iftar verileceğini söyledi.



Vergi dairesinde hat sergisi

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı birinci kuruluş yıldönümü etfaaliyetleri çerçevesinde geleneksel sanatlardan oluşan bir sergi açtı. Vergi Dairesi Başkanlığı’nın zemin katını Altan Tufan Sergi Salonu olarak hizmete sunan başkanlık, farklı bir faaliyetle kutlamalara imza attı.



Alanya’ya deniz müzesi geliyor

Antalya’nın Alanya ilçesinde ‘Deniz Müzesi’ kurmak için kazı çalışmaları başlatıldı. Müzenin temellerinin oluşturulması amacıyla Kızıl Kule ile Tersane arasındaki surların kara tarafı kazılıyor. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi san'at tarihi bölümünden 2 öğretim görevlisi, 12 öğrenci ve 1 bakanlık temsilcisinin yürüttüğü çalışmalar yoğunlaştı.



Gönül meyvelerimiz çocuklarımız

Somuncu Baba Dergisi, Eylül ayında okullarında açılmasını fırsat bilerek, ağırlıklı olarak çocuk eğitimini ele almış. Prof. Dr. Ali Akpınar, “Gönül Meyvelerimiz Çocuklarımız” başlıklı yazısında şu önemli tesbitlerde bulunuyor:



Kültür’den 1. yaşında Yunus Emre sayısı

3 aylık kültür sanat araştırma dergisi Kültür, yayın hayatında birinci yılını doldurdu. Derginin güz sayısı Yunus Emre özel sayısı olarak çıktı. Yunus minyatürleri ile süslenen Kültür dergisinde Yunus muhibbi birçok yazar ve usta kalem var.



KÜLTÜR SANAT GÜNLÜĞÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi “İstanbul Kültür Günleri” faaliyetleri kapsamında bugün:



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004