Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Şirketleri belli gruplar yönetiyor

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, bir çok şirketin, halka açıklık oranı yüzde 80-90’ları bulmasına karşın ‘imtiyazlı hisse’ senetleriyle, belli gruplarca yönetildiğini bildirdi. Bahçuvan, yaptığı yazılı açıklamada, İMKB’nin gelişmekte olan borsalar arasında daha ön plana çıkabilmesi, yerli ve yabancı sermayeyi daha fazla çekebilmesinin yapısal uygulamalara bağlı olduğunu belirtti.


31,3 milyar YTL’lik carî dış açık

Türkiye’nin 2005 yılı cari dış dengesi, bir önceki yıla göre yüzde 41,6 artarak 31 milyar 288 milyon 607 bin 137 YTL olarak hesaplandı.

Bu yıl emlak alanlar dikkat!

Emlak vergisine tabi değerlerdeki artış, bu yıl içinde gayrimenkul satın alan vatandaşları, ek tapu harcı ödemesiyle karşı karşıya bırakacak.


  IMF’den ekonomiye övgü

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato, Türkiye’nin ekonomik büyüme performansının çok iyi durumda olduğunu söyledi.


  AIRFEL ile ESGAZ’dan işbirliği

Sanko Holdinge bağlı AIRFEL Kombi, Eskişehir’de gelişen doğalgaz sektörünü gözönüne alarak Eskişehir Gaz Dağıtım Şirketi (ESGAZ) ile işbirliği protokolü imzaladı.


  Pancar alımları başladı

Burdur Şeker Fabrikası ve Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Şeker Fabrikası’nda pancar alımı kampanyası törenle başladı.


  Kayserili emektar sanayicilere vefa

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), 60 yaşını geçen sanayicileri teşekkür belgesi ile ödüllendirdi. KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Kayseri Sanayi Odası’nın 40. kuruluş yıldönümünü kutladığını hatırlattı.


  Kuveyt Türk’ten iki yeni şube

Kuveyt Türk Katılım Bankası, Beyazıt’ta yeni bir şube açarken, Fatih Şubesi’ni de yenileyerek, müşterilerinin hizmetine açtı.


  İTO’nun işbirliği günleri başlıyor

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) geleneksel ‘’İşbirliği Günleri’’ bugün başlıyor. İstanbul’da 3 gün sürecek organizasyon boyunca, 132 Türk yan sanayici firma, 12’si Türk, 10’u yabancı 22 ana sanayici firma ile iş görüşmesi yapacak. Katılımcı firmalar, 210 farklı talep kapsamında 720 görüşme gerçekleştirecekler.


  E-bildirgenin kapsamı genişliyor

‘’E-Bildirge’’ uygulamasında, aylık prim ve hizmet belgesini internet üzerinden veren iş yerlerinin kapsamı, Kasım döneminden itibaren genişletilecek.


  Ceyhan’da Petrol Borsası için ilk adım

Dünya petrol taşımacılığı alanında sayılı merkezlerden biri haline gelen Ceyhan’da ‘Petrol Borsası’ ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004