Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Papa: Sözlerim yanlış anlaşıldı

Roma Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’ndaki genel kabul merasimine katılan dinleyicilere hitaben yaptığı konuşmada, İslâm dünyası tarafından yanlış anlaşılmış olduğunu söyledi.

Almanya’ya yaptığı son seyahate ilişkin değerlendirmelerde bulunan Papa, Regensburg Üniversitesinde akademisyenlere seslendiği sırada İslâm ve Hz. Muhammed hakkında kullandığı ifadelerle ilgili olarak, “Ortaçağ’da yapılmış bir konuşmadan yaptığım alıntı, yanlış anlaşılmaya neden oldu. Ama alıntıyı, kendi düşüncem haline getirmediğim, polemiksel içeriğini paylaşmadığım da açıktır” dedi.

Bizans İmparatoru İkinci Manuel Paleologos’tan yaptığı alıntının kendi düşüncelerini yansıtmadığını dünkü açıklamasıyla bir kez daha yineleyen 16. Benediktus’un, İslâm dünyasında tepkilere sebep olan o konuşmanın genel itibariyle dinler ve kültürler arası bir diyalog çağrısı olduğunu ileri sürdü. 16. Benediktus, Almanya gezisi sırasında verdiği mesajlarda diyaloğu özendirici mesajlar verdiğinden bahisle, İslâm da dahil olmak üzere diğer dinlerin bağlılarına “büyük saygı” duyduğunu sözlerine ekledi. Papa, “Hukuk, barış ve özgürlüğü savunmak için kendileriyle işbirliği yaptığımız, kendileriyle birlikte tek Tanrı’ya taptığımız Müslümanlara ve de diğer dinlerin bağlılarına duyulan derin saygı (Almanya) seyahatimdeki muhtelif vesilelerle de açıkça ortaya konulmuştur” dedi. Papa’nın yaptığı bu açıklamaların, Aziz Petrus Meydanı’ndaki dinleyiciler tarafından alkışlandı. Papa’nın, merasim sırasında, üstü açık vaziyetteki beyaz bir jiple meydandaki dinleyicilerin arasında dolaşması ve onları selamlaması dikkati çekti.

/ VATİKAN

21.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BBC: İsrail Kürtleri eğitti

  Tayland’da 18. kral darbesi

  Filistin’e gasp baskını

  Papa: Sözlerim yanlış anlaşıldı

  Nejad Bush’u topa tuttu

  Müslümanlar Danimarka ordusunu boykot ediyor

  İngiliz askerden savaş suçu itirafı

  İsrail Lübnan’dan çekiliyor

  Zapatero: Müslümanlar anlayışlı olsun

  Sigara içilen yerler 9 kat kirli

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004