Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nejad Bush’u topa tuttu

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin nükleer çalışmalarının şeffaf, barış amaçlı ve gözetim altında sürdürüldüğünü söyledi.

BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ABD’yi ima ederek, BM Güvenlik Konseyi’nin bazı daimi üyelerini, BM’yi tehdit ve baskı unsuru olarak kullanmakla suçladı. Ülkesinin, nükleer silâhsızlanma anlaşmalarına uygun davrandığını belirten Ahmedinejad, “Nükleer çalışmalarımızın tamamı şeffaf, barış amaçlı ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu denetçilerinin gözetimi altında yürütülüyor” diye konuştu. Ahmedinejad, İngiltere ile ABD’ye yönelik sert eleştiriler içeren konuşmasının büyük bölümünde, Güvenlik Konseyi’nin suiistimal edildiğini iddia etti ve başka bir ülke veya ulus ile ters düşmeleri halinde, veto hakkına sahip bazı daimi üyelerin, davacı, yargıç ve cellat olarak konuyu Güvenlik Konseyi’ne taşıdıklarını ileri sürdü. ABD Başkanı George Bush’un, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İran’ı, “teröristlere kaynak ayırma ve nükleer silah yapmaya çalışmakla” suçlamasına cevap veren Ahmedinejad, ABD ve İngiltere ile birlikte bazı ülkelerin, nükleer enerji ve yakıt dönüştürme işleminden faydalandığını belirterek, “Bazıları, nükleer teknolojiden, nükleer bomba üretimi de dahil olmak üzere barış amaçlı olmayan sonuçlar çıkardılar. Bazılarının, nükleer bombaları insanlığa karşı kullandıklarına dair tatsız geçmişleri var” dedi.

Bu arada, İsrail’in BM Büyükelçisi Danny Gillerman, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a BM Genel Kurulu’na katılması için vize veren ABD yönetimini eleştirdi.

İran Cumhurbaşkanı’nın BM’de konuşmasına izin verilmesinin bile üzüntü verici olduğunu ve bunun doğru olmadığını düşündüklerini belirten Gillermann, “ABD yönetiminin, BM anlaşmalarına karşı gelen bu kişiye giriş vizesi vermeme şansı yok muydu diye kendime soruyorum” dedi.

Genel kurula katılan, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’nin de aralarında bulunduğu İsrail heyeti de İsrail’i haritadan silmek istediğini söyleyen ve Yahudi soykırımını reddeden Ahmedinejad’ı boykot etti.

/ NEW YORK

21.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BBC: İsrail Kürtleri eğitti

  Tayland’da 18. kral darbesi

  Filistin’e gasp baskını

  Papa: Sözlerim yanlış anlaşıldı

  Nejad Bush’u topa tuttu

  Müslümanlar Danimarka ordusunu boykot ediyor

  İngiliz askerden savaş suçu itirafı

  İsrail Lübnan’dan çekiliyor

  Zapatero: Müslümanlar anlayışlı olsun

  Sigara içilen yerler 9 kat kirli

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004