Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin İsrail’i tanıyacak

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas ile müzakere ettiği ulusal birlik hükümetinin, İsrail’in mevcudiyet hakkını tanıyacağını ve şiddetten vazgeçeceğini söyledi. Filistin lideri Abbas, BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, gelecekteki Filistin hükümetinin, İsrail ile geçmişte yapılan anlaşmaları kabul edeceğini belirtti.


İsrail, Lübnan’dan çekiliyor

Hizbullah’ın kaçırdığı iki askeri bahane ederek Güney Lübnan’a giren İsrail, yaşanan savaşın ardından askerlerini tamamen çekmeye hazırlanırken, Hizbu

Siyonizm karşıtı Yahudilerden Müslümanlara destek

Papa 16. Benedict’in İslâm diniyle ilgili açıklamalarını eleştiren Hahambaşı Shmiel Mordche Borreman, “Biz Siyonizm karşıtı Yahudiler olarak Papa’nın


  Sünnilere saldırı: 3 ölü

Irak’ta silâhlı kişilerin, Sünnilerin evlerine yaptıkları saldırıda 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


  Ortadoğu’da çare İsrail’in Filistin’den çıkması

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt, Orta Doğu krizini çözmenin tek yolunun, İsrail’in Filistin topraklarını işgalini sona erdirmesi olduğunu söyledi.


  Irak’ta iki ayda 6 bin 600 sivil öldürüldü

Birleşmiş Milletler’in (BM) iki ayda bir yayınladığı “Irak’ta İnsan Hakları Raporu”na göre, Temmuz ve Ağustos’ta ülkede 6 bin 599 sivil öldürüldü.


  Bush, Pakistan’ı taş devrine döndürmekle tehdit etti

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ülkesinin 11 Eylül sonrasında ABD tarafından tehdit edildiğini ve kendilerine, ‘’bombalanmaya hazır olun, taş devrine dönmeye hazır olun’’ denildiğini söyledi.


  Saldırana anında karşılık veririz

İran Devlet Başkanı Yardımcısı Parviz Davudi, ülkesine karşı herhangi bir saldırıda silahlı kuvvetlerin “yıldırım gibi” karşılık vereceğini söyledi.


  Papa’dan uzlaşma adımı

Almanya ziyareti sırasında bir üniversitede yaptığı konuşmada İslam’a ilişkin sözleri sebebiyle büyük tepki toplayan Papa 16. Benedikt, İtalya’daki Müslüman ülkelerin büyükelçileriyle gelecek hafta görüşecek.


  Finlandiya’dan Kıbrıs girişimi

AB Dönem Başkanı Finlandiya, KKTC’ye izolasyonun kalkması, bu çerçevede Rumlar’ı da tatmin edecek bir planın benimsenmesi için yeni bir girişim başlattı. Finlandiya böylece, Türkiye ve AB arasında bu yıl içinde bir bunalım çıkmasının önlenmesinin amaçlandığını açıkladı.


  Prizren’de Türkçe resmî dil oldu

Kosova Parlamentosu, Türkler’in yoğun olarak yaşadıkları Prizren’de, Türkçe’nin Arnavutça ve Sırpça ile birlikte resmi dil olarak kabul edilmesini öngören yasal değişikliği, dün yeniden görüşerek kabul etti.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004