Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Uyum paketini bekleyen AB, bunalım istemiyor

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, AB’nin Türkiye’den 9. reform paketini kabul etmesini beklediğini söyledi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, New York’taki temasları çerçevesinde dün Olli Rehn ile görüştü. Rehn, gazetecilerin sorusu üzerine, toplantıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.


Bu madde kaldırılmalı

Yazar Elif Şafak’ın, Türklüğe hakaret etme suçundan TCK’nın 301’inci maddesi uyarınca açılan dâvâda beraat etmesi İngiliz gazetelerinde geniş yer buld

Atatürk’ü Koruma Kanunu da değişmeli

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalkması için yalnızca Ceza Yasası’ndaki (TCK) 301. maddenin değiştirilmesin


  İlk teravih, ilk sahur

İslâm âlemi, bu akşam kılınacak ilk teravih namazı ve gece kalkılacak sahurla Ramazan'ı karşılayacak.


  Ağar: Müslümanım demekten çekinmeyiz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’de siyasetin ‘’laiklik ve inançlar’’ üzerine kutuplaştırıldığını belirterek, ‘’Biz laiklikten taviz vermeyiz, ‘Müslümanım’ demekten de çekinmeyiz’’ dedi.


  İrfan Çadırı 11. yılında

Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, bu yıl hazırladıkları iftar çadırında her gün iki bin kişilik iftar yemeği ikram edeceklerini ifade etti.


  Selimiye de Ramazan’a hazır

Edirne İl Müftülüğü, Ramazan dolayısıyla, Mimar Sinan’ın dünyaca ünlü eseri Selimiye Cami’nde temizlik çalışması yaptırdı.


  Erdoğan: Sahil yolu bu yıl sonunda büyük ölçekte bitmiş olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,’’Karadeniz Sahil yolu bu yıl sonunda inşaallah büyük ölçekte bitmiş olacak’’ dedi.


  Sabit Soyer: KKTC’de hükümet krizi aşıldı

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Kuzey Kıbrıs’taki hükümet krizinin aşıldığını belirterek, ‘’Hükümet önümüzdeki günlerde göreve başlayacaktır’’ dedi. Marmara Grubu’nun The Marmara Oteli’nde düzenlediği ‘’Taksim Toplantıları’’na katılan Soyer, salona girişinde gazetecilerin sorularını cevapladı.


  AKP'li Yazıcı: Kafalar değişmeli

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ‘’Onu değiştirdiniz zaman (TCK’nın 301. maddesi) onun yerine uygulamak istiyorsa (savcıların) başka bir madde bulamayacağını nereden biliyorsunuz? Bu yasa işi değil, kafa işidir. Kafalar değişmedikçe, yasaların değişmesi sorunları çözmez’’ dedi.


  Üniversite için ikinci şans

Üniversitelerdeki boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirme için başvurular 25 Eylül Pazartesi günü başlıyor.


  Arınç'tan Lübnan ve İsrail'e mektup

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hizbullah tarafından kaçırılan 2 İsrail askerinin evlerine sağ salim dönebilmeleri konusunda, uluslararası toplumla birlikte Türkiye’nin de çaba harcadığını bildirdi.


  Ramazan huzur veriyor

Psikolog Ceyda Subaşı, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının bu yıl sonbahara denk geldiğini, bu sebeple kişilerde zaman kavramının oturmasının zaman alacağını belirterek, Ramazan ayının ilk günlerinde değişken ruh haline, isteksizliğe ve depresyona karşı tedbir almak gerektiğini söyledi.


  İnternette yirminciyiz

AKP İstanbul Milletvekili Dr. Zeynep Karahan Uslu, Türkiye’de yeni iletişim teknolojilerinin kullanımıyla sosyal hayatın seremonileri ve uygulanma biçimlerinin değişmeye başladığını söyledi.


  Camiler gül suyuyla yıkandı

Nevşehir Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle camileri gül suyu ile yıkıyor. Nevşehir’de 68 camideki çalışmalar, Ramazan ayının başlamasının arifesindeki gün olan bugün tamamlanıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004