Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kosova’dan Karşıyaka’ya iade-i ziyaret

Kosova Prizren Kültür Evi Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosu oyuncuları, tiyatroya ismini veren Gürcüali’nin yönettiği “Tarla Kuşuydu Jüliet” isimli komediyi Karşıyaka’da sahneledi. Geçen aylarda Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nu misafir eden Kosovalılar, bu defa Karşıyaka Belediyesi’nin misafiriydi.

Karşıyaka Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Nami Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cevat Durak’ın acil proje çalışmasından ötürü geceye katılamadığını belirterek, “Başkanımız, Kosovalı misafirlerimize ve bütün tiyatroseverlere sevgi, saygı ve selâmlarını iletti. Kosova Prizren Türk Tiyatrosu’nun çalışmalarını takdirle izliyoruz, destekliyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Gecenin sonunda ise Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Kosova Türk Tiyatrosu’na katkılarından dolayı Başkan Durak’a teşekkür ederek, kendisine teslim edilmek üzere Başkan Vekili Aslanoğlu’na plaket ve çiçek takdim etti.

Mizah yazarı Ephraim Kishon’un, bir Shakespeare eseri olan Romeo ve Jüliet’i trajik yapısından çıkararak, “Ölmeyip evlenselerdi ne olurdu?” sorusunu yönelterek güldürü kurgusuyla kaleme aldığı “Tarla Kuşuydu Jüliet”, Karşıyakalı sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. Oyun bitiminde salonu dolduranlar oyuncuları ayakta alkışladı.

25.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Korsan yayın almak, hak gaspıdır

  Kosova’dan Karşıyaka’ya iade-i ziyaret

  Diyarbakır’da Hoyrat, İstanbul’da Martı Sesleri

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004