Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İftar kuyruğuna randevu sistemi

Ramazan ayının ilk gününde Diyarbakır’ın varoşlarından gelenlerin Kızılay Aşevi önünde uzun kuyruk oluşturduklarını basından öğrenen Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Kızılay Diyarbakır Şubesi Yönetimi ile görüşerek, vatandaşların bu şekilde mağdur edilmemesini istedi. Kızılay Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Şeyhmus Ayla ise, bu yıl aşevinde sıcak yemekleri randevu sistemle dağıtacaklarını söyledi.


“RAMAZAN KUTLAMASI” MI?

Sabah gazetesinin, İzmir’de Cumartesi akşamı evinin terasında çamaşır asan iki çocuk annesi Gülbeyaz Başsaatçi’nin bir grubun açtığı ateşle başından v

Terör bitti, sıra irticada!

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türk devrimine direniş hareketinin irtica ve gericilik olduğunu savunarak, ‘’Bugün üzülerek ifade etm


  Ağar'dan 301 yorumu: Türklük, kanunla korunmaz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 301. maddeyle ilgili tartışmaları değerlendirirken, ‘’Türklük bir kanun maddesinin kanatları altında korunacak küçüklükte bir kavram falan değildir’’ dedi.


  CHP’nin derdi belli

CHP Bursa Milletvekili Mustafa Özyurt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, cami ve okul önlerinde satılan ve “hurafeler içeren’’ dini yayınlara karşı ne gibi önlemler alındığını sordu.


  Yeni yasama yılı 1 Ekim’de açılacak

TBMM’nin 22. Dönem 5. Yasama Yılı, 1 Ekim Pazar günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Genel Kurul’da yapacağı konuşmayla açılacak.


  Washington'da gündem terör

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek hafta ABD Başkanı George W. Bush ile yapacağı görüşmede, terör örgütü PKK, uluslararası terörizmle mücadele, Kıbrıs, AB ve Ortadoğu’daki gelişmeler ele alınacak.


  Dargeçit’te çatışma: Bir şehit daha

Mardin’in Dargeçit ilçesinde çıkan çatışmada Jandarma Teğmen Cengiz Evranos şehit oldu. Mardin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bölgede yapılan huzur ve asayişin teminine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında önceki gün saat 21.50 sıralarında Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı’nca icra edilen operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan silahlı çatışmada tim komutanı Jandarma Teğmen Cengiz Evranos’un yaralandığı bildirildi.


  DTP’li başkanlar hakim önüne çıkıyor

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’e gönderdikleri mektubun, terör örgütü PKK’nın görsel propaganda aracından mahrum kalmasını engellemeye yönelik olduğu gerekçesiyle haklarında dâvâ açılan DTP’li 56 belediye başkanının yargılanmasına bugün başlanacak.


  Bakan Babacan AB turuna çıkıyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, bu hafta İtalya ve Finlandiya’yı kapsayacak AB ülkeleri turuna çıkıyor.


  Otobüs TIR’a çarptı: 1 ölü

Büyükçekmece’de 2 katlı İETT otobüsünün bir TIR’a arkadan çarpması sonucu 1 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.


  Mesrob II: “Ben de mü’min kardeşlerimle oruç tutuyorum”

Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan ayının ilk gününde dini cemaat temsilcilerini biraraya getirdi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün davetine icabet ederek çadırdaki iftar yemeğine katılan Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu yıl Ramazanda ben de mü’min kardeşlerimle birlikte oruç tutuyorum” dedi.


  İftarlar buluşturuyor

Ramazan ayının ilk orucunu, iftar çadırları gibi toplu mekanlarda açmak isteyen İstanbulluların büyük bir kısmı Eminönü meydanındaki iftar çadırı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ezandan yaklaşık bir saat önce çadır önünde toplanmaya başlayan vatandaşlar, ilk iftarın sponsoru Beyaz Et Derneği’nin ikramı olan yemeklerde orucunu açtı.


  Muhtaçlar ülkenin gerçeği

Ramazan ayı boyunca günde üç bin kişinin yararlanacağı aşevindeki iftar yemeğine Sanatçı Ahmet Özhan ile birlikte katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yardıma muhtaç insanların bu ülkenin bir gerçeği olduğunu ifade ederek onların yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyledi.


  31 okulun su deposu temizlendi

Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hamidiye Kaynak Suları’na bağlı İstanbul Dezenfekte Arıtma Şirketi (İSDAŞ), ilçedeki otuz bir okulun su deposunu temizleyerek dezenfekte etti.


  Burs başvuruları sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversitelerin önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora bölümü öğrencilerine vereceği burs başvuruları internet üzerinden devam ediyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004