Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Somali düşmek üzere

Somali’nin liman şehri Kismayo’da, önceki gün geç saatlerde şehri ele geçiren “Şeriat Mahkemeleri İttifakı” milislerine karşı yapılan protesto gösterisinde ateş açıldı. Kismayo’da dün sabah, şehrin ele geçirilmesine karşı düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı gösteride, militanların açtığı ateş sonucu 2’si çocuk bazı göstericiler yaralandı. AFP’ye bilgi veren bir görgü şahihi de 2 kişinin öldüğünü iddia etti.


Talabani: PKK’yı ateşkes için ikna ettik

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, terör örgütü PKK’yı saldırılarını durdurması yönünde ikna ettiklerini ve birkaç gün içinde ateşkes ilan edeceğini

Talabani, ABD’den kalıcı olmasını istiyor

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, ülkesindeki Amerikan askerlerinin uzun süre kalmasından yana olduğunu belirterek, Irak’ın “dışarıdan gelecek müdah


  Pakistan’da darbe tedirginliği

Pakistan’da önceki gün başşehir İslamabad ile Lahor ve Ravalpindi gibi büyük şehirler dahil ülkenin geniş bir kesiminde elektrik kesilmesi üzerine darbe söylentileri çıktı.


  Chavez: Bush, bana daha kötülerini söyledi

ABD Başkanı George Bush hakkında yaptığı sert çıkışlarla ve son olarak BM Genel Kurulu’nda kendisine yine “şeytan” diyen Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, Bush’un kendisine daha kötülerini söylediğini savundu.


  Suriye ile İsrail gizlice görüşmüş

İsrailli ve Suriyeli yetkililerin, İsrail’in 34 gün süren Lübnan’daki hedefleri bombalaması sırasında, muhtemel bir ikinci cephenin açılmasını önlemek için gizlice bir araya geldikleri iddia edildi. İsrail’in İbranice yayımlanan Yediot Aharonot gazetesi, Washington’daki kaynaklara dayandırdığı haberde, iki ülke yetkililerinin Temmuz ayı sonunda bazı konularda mutabakat sağlamak üzere buluştuklarını yazdı.


  AP, Türkiye raporunu görüşecek

Avrupa Parlamentosu genel kurulu, Hollandalı Hristiyan Demokrat üye Camiel Eurlings tarafından kaleme alınan Türkiye raporunu bugün görüşecek. Bağlayıcı özelliği olmayan tavsiye niteliğindeki rapor, yarın genel kurulda oylanacak.


  Taşımacılık masada

Türkiye’nin AB katılım müzakerelerinde 14’üncü fasıl olan taşımacılık politikasıyla (ulaştırma) ilgili ayrıntılı tarama toplantısı başladı. AB Komisyonunda 4 gün sürecek toplantıda Türkiye’nin güvenli, verimli, kullanışlı ve çevreye duyarlı taşımacılığı temel alan AB müktesebatına uyumu ele alınacak.


  KKTC'de yeni dönem

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yeni kurulan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Özgürlük ve Reform Partisi (CTP-Özgür Parti) koalisyonunun bakanlar kurulunu onayladı.


  Papadopulos çözümden kaçıyor

Kıbrıs Rum kesimindeki Birleşik Demokratlar Partisi’nin (EDI) başkanı Mihalis Papapetru, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un “Kıbrıs sorununda çözüm istemediğini, amacının zaman geçirmek olduğunu’’ söyledi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004