Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ermeni soykırımı rapordan çıktı

Avrupa Parlamentosu (AP), sözde Ermeni ve Pontus Soykırımı'nın Türkiye'nin AB üyeliğinin önşartı olması teklifini reddetti. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avrupa Parlamentosunda, sözde Ermeni soykırımının, tam üyelik öncesi Türkiye tarafından tanınmasının, ön şart olarak getirilmesi girişimine karşı çıktı.


AB KOMİSYONU ETKİLENİR

İngiliz The Guardian gazetesi, Başbuğ’un, “TSK üniter ve laik cumhuriyetin korunmasında her zaman taraf olmuştur ve olacaktır” sözlerinin, “askerin, o

Yeni vergiler

Hükümetin, TBMM’ye sunduğu İl Özel İdareleri ve Belediye Gelirleri Yasa Tasarısı, belediye gelirlerini artırmak amacıyla yeni birçok vergi içeriyor.


  Huzuru İslâmda buldu

Yaklaşık 30 yıl önce gördüğü rüyanın etkisiyle Müslüman olan ve Hakikat ismini alan Fransız hattat Catherine Feller (57), Kocaeli’nde ‘’Gizemli Altın Harfler’’ hat sergisi açtı.


  ‘Eğitim bombası’ itirafı hakim önüne çıktı

Emekli Korgeneral Altay Tokat’ın, Askeri Ceza Kanunu’nda (ACK) düzenlenen ‘’Komutanlara karşı güven hissini yok etmeye çalışmak ve yetkisi olmadan açıklamalarda bulunmak’’ suçlarından Genelkurmay Askeri Mahkemesinde yargılanmasına başlandı.


  İnsan hakları kuruluşları gelişmelerden endişeli

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Yusuf Alataş, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Başkanı Yavuz Önen, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ayhan Bilgen yaptıkları ortak açıklamada, “Asker kişilerin yetki ve görev alanlarını aşan bir yaklaşımla yapılan reformları anlamsız kılacak davranışlar sergilenmeleri kabul edilemez bir durumdur” dediler.


  Diyanet: Bardakoğlu ‘Papa'nın açıklamaları yeterli’ demedi

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Başkan Ali Bardakoğlu’nun La Repuplica gazetesinde yayınlanan demecinde, Papa’nın açıklamalarının yeterli olduğu ve tüm kaygıları giderdiği yönünde bir değerlendirme yapmadığı bildirildi.


  Başbakana hakaretten 10 bin YTL ödeyecek

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi, Selanik’teki Atatürk Evi’nde bulunan şeref defterine yazdığı ifadelerden dolayı Fethi Dördüncü’yü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.


  Af Örgütü: 301. madde tamamen kaldırılsın

Uluslar arası Af Örgütü, “TCK’nın 301’inci maddesinin tamamen yürürlükten kaldırılması maddenin getirdiği keyfî uygulamalara son verilmesini istedi.


  Çelik: Af defterini kapattık

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Anadolu liseleri ve Anadolu Meslek liselerinde sınıfta kalan öğrencilere af çıkarılmayacağını bildirdi.


  Zengin iftar sofrası sağlığa zararlı

Ramazan ayında büyük önem verilen iftar sofralarının börek gibi hamur işleri, et, kızartmalar ve baklava ile zengin tutulduğunda vücut sağlığı için risk oluşturduğu belirtildi.


  Toroslar’a yılın ilk karı düştü

Toroslar’daki Vayvay, Kaldı,Toprak Tepe ile Demirkazık ve Karanfil dağına yılın ilk karı düştü.


  İkinci şans için son gün

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, üniversitelere ek yerleştirmeden sonra üçüncü bir yerleştirme yapılmasının anlam taşımayacağını belirtti.


  Kaş, Babadağ olma yolunda

Antalya’nın Kaş ilçesi, yamaç paraşütü hayranları için Fethiye Babadağ’dan sonra önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004