Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hahamlardan internete ahlâkî savaş

İsrail’de, ulusalcılardan otantik dindar çizgiyi temsil eden Haredi hahamlara kadar, her çizgideki hahamların büyük çoğunluğu, internetin dinî değerlere zarar verdiği görüşünde. Dr. Yoel Cohen başkanlığında, Holon Akademik Enstitüsü tarafından yapılan ve her kanattaki 300’den fazla hahamı kapsayan araştırma, din adamlarının, medyanın da dinî değerlere zarar verdiği görüşünde olduklarını ortaya koydu.


Talabani: Türk işgalini ABD önlüyor

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Türkiye’nin Kuzey Irak’ı işgal edeceğini sanmadığını, Irak’taki Amerikan askerî varlığının dış işgallere karşı cay

İşgal altında Ramazan

Filistin, Ramazan ayını İsrail’in güvenlik uygulamaları ve ekonomik ambargo altında geçiriyor. Buna rağmen Filistin’de Ramazan yine de coşkuyla yaşanı


  Avusturya’da partiler iftar yarışında

Avusturya’da, genel seçimler arifesinde siyasî partiler, ülkedeki Müslümanlara iftar yemeği verme yarışına girdiler. İktidardaki Halk Partili Parlamento Başkanı Prof. Andreas Khol, Türk toplumunun ileri gelenlerine iftar yemeği verirken, Viyana’nın Sosyal Demokrat Partili Belediye Başkanı Michael Haeupl de Müslüman toplumunun ileri gelenlerine ayrı bir iftar yemeği verdi.


  Rice: Gelin Suriye’ye karşı birlik olalım

Amerika, son zamanlarda ilişkilerinin bozulduğu ve Irak’taki direnişe destek vermekle suçladığı Suriye’ye uygulanan yaptırımlara diğer ülkelerin de katılmasını istiyor.


  İran ve AB anlaşmanın kıyısında

Washington Times gazetesi, İran’ın nükleer çalışmalarından doğan sorunu müzakere eden Tahran yönetimi ile AB’nin anlaşmaya yakın olduklarını yazdı.


  Olmert’ten sonra ortağı da Esad’a yüklendi

İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ı, barış ve savaş konusunda “ikili oynamakla” suçladı.


  Pervez Müşerref, İsrail’i tanımaktan korkuyor

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, İsrail’i en sonunda tanımak zorunda kalacaklarını, ancak bunu şu anda yapmanın, kendileri için siyasî intihar anlamına geleceğini söyledi.


  Kuzey Kore’den nükleer silâh iması

Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Su Hon, ülkesinin sahip olduğu nükleer silâhın saldırı amaçlı değil, savunma amaçlı olduğunu söyledi.


  Putin için referandum yok

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2008 yılında yapılacak devlet başkanlığı seçiminde üçüncü kez aday olabilmesine yönelik referandum girişimine karşı çıktı.


  Türkiye-AB zorlu bir süreçte

The Financial Times muhabiri George ParkerAB önünde üyelik için sıra bekleyen ülkelerin durumunu şöyle yorumladı:


  Komşudan şartlı destek

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Türkiye’nin, ‘’gereken adımları tamamladığında’’ AB’ye tam üye olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004