Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Başarıya giden yol (2)

Toplumumuzu bilinçlendirmeli, televizyon, magazin, piyango, kredi kartı gibi zehirli oklardan kurtarmalı ve okumaya teşvik etmeliyiz. Düşünerek yaşamayı öğrenmeliyiz. Kredi kartı borcu düşünmekten bahsetmiyorum. Maalesef bizi mahkûm eden, elimizi kolumuzu bağlayan, borçlar. Sorunlarla boğuşurken başarıyı elde etmemiz gerçekten çok zordur. Bu günden itibaren dur diyelim, yeter!

Düşünecek, yapacak çok şeyimiz var. Önce kendimizden başlamalıyız. Düşüncelerimizi yoluna koymak için, zihnimizi boşaltmak için şu borçlardan temizlenelim. Aile meclisini toplayın, durumu konuşun, bu ayın sonunu getirmek için gerekirse hafta sonu ek iş yapın, elinizden ne gelirse. Meselâ bir arkadaşım, ahşap boyama yapıp satmıştı, bir arkadaşım da güzel saksı çiçekleri yetiştirip onları süsledi ve sattı. Harcamaları, en azından bir süre, mecburî olanların haricinde durdurun. Eğer bunu bir ay başarabilirseniz, kendinize olan güveniniz artacak ve daha sağlıklı düşünmeye başlayacaksınız. Unutmayın yok dedikçe yok olur, şükrettikçe çoğalır.

Şimdi en değerli varlığımız zamanı bizden çalan diğer zehirli oklara bakalım: Televizyon; boş, hedefi olmayan, zaman öldürmek ve beynini zehirlemek isteyen insanların en iyi dostu, akşamları aile sohbetlerini yok eden, beynimizdeki hücreleri öldüren, bizi okumaktan alıkoyan bir makine. Silah, kavga ve vahşet görüntülerinin dolu olduğu filmler, tamamen içi boş, yanlış mesajlar veren, her evde şarabın içildiği diziler... Boş geçen zamana, yorulan beyne ve gözlere yazık.. O duyguyu ben de biliyorum, başına oturup da saatlerce kalkamama, bağlanma duygusunu. Ama ben yendim, siz de başarabilirsiniz. NLP ilkesi; bir işi bir kişi yapabiliyorsa, herkes yapabilir diyor. Hatta bence hiç kimsenin yapamadığını da yapabilirsiniz; buna da icat ya da dahilik diyorlar. Önce bir hedefiniz olmalı. İlgi duyduğunuz bir konuyla ilgili, ya da işinizle ilgili okumaya başlayın. İlle de ilgi alanınızla alâkalı üniversite bitirmiş olmanıza gerek yok. Pek çok mucit, o işin eğitimini hiç almamış kişilerden çıkıyor. Bir konuda ustalaşmış, uzmanlaşmış insanlar kolaylıkla iyi bir hayatı elde ederler. Bir yıl boyunca konunuzla ilgili okursanız, o konuda âlim olursunuz, etrafınıza ışık saçmaya başlarsınız; hatta benim gibi yazmaya kalkarsınız!

Zamanımızı ve enerjimizi çalan diğer bir hastalık, magazin. Çok zamanımızı alan, hiçbir yararı olmayan, boşa zaman kaybettiren bu hastalıktan kurtulalım artık. Önemli konularla ilgilenmemizi engelliyor, odak noktası haline gelmeye başlıyor. İnsanlar bir araya gelince tek konuşulan konu. Herkes bütün bildiklerini ortaya koyma hevesinde, bilmenin gururunu yaşıyor! Kültür, örf ve âdetlerimizi hiçe sayan, saygı, sevgi, ilim gibi kavramların yok olduğu bu tarz yayınlar, çok satmak ya da reyting uğruna bizleri zehirliyor. Neden en azından seyretmeyerek kınamıyoruz? Toplumun ileriye gitmesine katkı sağlamak, yeni neslimizi, o tertemiz beyinleri kurtarmak adına el ele verelim ve artık falanca san'atçının kilosunu konuşmayalım, hatta falancanın da gayrimeşrû çocuğunu kınayalım, bu yapılanı reddedelim. Değer yargılarımızla daha fazla oynanmasına izin vermeyelim. Güzel ülkemize, kendi adımıza bir hizmet vermiş olalım. Peygamber Efendimiz (asm) “Allah’ım faydasız ilimden sana sığınırım’’ demiş. Artık yorumu size bırakıyorum..

Peki hiç çalışmadan kazanma hayali kurduran, toplumu çöküşe götüren piyango, sayısal gibi kumar alışkanlığına ne demeli? Kime çıkmış da mutluluk getirmiş, kimin ruhunu zengin etmiş? Alın teri olmayan bir paradan kimseye fayda olmadığı gibi, bereketimizi de alır götürür. Düşünsenize büyük emeklerle büyüttüğünüz çocuğunuz, ailesine, milletine nasıl faydalı olacağını düşünmek yerine, “Nasıl kumardan hak etmediğim parayı kazanabilirim?” diye düşünüyor ve siz de bu normalmiş gibi seyirci kalıyorsunuz. Milletçe buna bir dur deme zamanı geldi bana göre, fazlasıyla bu vurdum duymazlığa seyirci kaldık. Önce kendimizden ve çocuklarımızdan başlayalım düzeltmeye, daha iyi bir gelecek için. Başarıya giden yoldaki zehirli otları temizleyelim. Hayata kaldığımız yerden ama tertemiz bir yoldan yürümeye başlayalım, göreceksiniz, güzel şeyler gelip sizi bulmaya başlayacak..

Şimdi hayata daha bir sıcak, umutla bakmak dileğiyle. Sevgi, mutluluk ve başarı dolu günler...

Kâmile UĞURLU

30.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Başarıya giden yol (2)

  Ramazanlaşmak

  YASEM AJANDASI

  Süreçten haz duymak

  ZEKÂ KIRINTILARINDAN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004