Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

CRR’de Ramazan özel programı

İstanbul Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 2006-2007 sezonunu bugün açıyor. Ramazana özel olarak, ilk konseri Ahmet Özhan ve İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu verecek. CRR’de Ramazan boyunca 3 ayrı tasavvuf müziği konseri var. Ramazan ayının bölümleri olan “Merhaba”, “Máh-ı Gufran” ve “Elvedá” başlıklarını taşıyorlar.

Hem sezonun hem de üçlemenin ilk gecesinde Ahmet Özhan ve İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu sahneye çıkacak ve “Merhaba” diyecek. Türk Tasavvuf müziği, ramazan ayına özel icralar ve anlamlar taşıyor. Bunlardan bazıları; orucun anlamını ve insan varlığına yararını anlatan, ramazanı karşılamak için yapılmış, Kadir Gecesi konulu ve Teravih Namazı’yla işlenmiş ilahiler. İlahilerde Rast, Uşşak, Saba, Evç, Acemaşiran, Segah ve Tahir Buselik makam geçkileri kullanılıyor.

Üçleme; Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun 10 Ekim saat 20.00’de vereceği “Máh-ı Gufran” konseriyle devam edecek, 20 Ekim saat 21.00’deki “Elvedá” ile son bulacak. Bu konserin özelliği ise; áşığın on bir ayın sultanına vedasındaki hüznün anlatılıyor olması.

Biletler 8-40 YTL arasında.

01.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  CRR’de Ramazan özel programı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004