Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim-Yanal gizli savaşı

Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in Avrupa Şampiyonası eleme grubunda 7 Ekim'de deplasmanda Macaristan ve 11 Ekim'de Almanya'da Moldova ile karşılaşacak A Milli Takımının 24 kişilik aday kadrosuna Süper Ligin lideri Vestel Manisaspor'dan hiçbir futbolcuyu çağırmaması şaşkınlıkla karşılandı. Ayrıca son haftaların formda golcüsü Trabzonsporlu Ersen Martin kadro dışı kalırken, G.Saray'da Hakan Şükür yine kadroda yer almayı başardı.

Malta ile oynanan maçın kadrosunda bir-iki değişiklik yapan Terim, yine 4 büyükler ağırlıklı bir kadro ile her iki maça çıkacak.

HAKAN ŞÜKÜR POLEMİĞİ

Vestel Manisaspor cephesinde Fatih Terim'in bu seçimine karşı herhangi bir tepki gelmezken, kulislerde, "Fatih Terim-Ersun Yanal" arasındaki gizli sürtüşmenin hala sürdüğü bu son kadro seçiminde de ortaya çıktığı ileri sürüldü. Bilindiği gibi Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, geçtiğimiz günlerde büyük bir gazeteye yaptığı açıklamada Milli Takımın başında olması halinde Hakan Şükür'ü kadroya almayacağını tekrarlamıştı.

KADRODA KİMLER VAR

''Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Can Arat, Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı, Tümer Metin (Fenerbahçe), Hakan Şükür, Ümit Karan, Sabri Sarıoğlu, Arda Turan, Orhan Ak (Galatasaray), Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez (Beşiktaş), Hüseyin Cimşir, Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), Mehmet Topuz (Kayserispor), Servet Çetin (Sivasspor), Özden Öngün (Konyaspor), Hamit Altıntop, Halil Altıntop (Schalke 04), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Fatih Tekke (Zenit St. Petersburg), Nihat Kahveci (Villarreal).

YARIN TOPLANIYORLAR

A Milli Takımın aday kadrosu, 2 Ekim Pazartesi günü İstanbul'da toplanacak.Polat Renaissance Oteli'nde saat 17.00'de bir araya gelecek milliler, 3 Ekim Salı günü 10.30 ve 18.30'da Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde iki antrenman yapacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de 3 Ekim Salı günü 14.00'de otelde bir basın toplantısı yapacak. Milliler, 4 Ekim Çarşamba günü 18.30'da Florya Metin Oktay Tesislerinde yapacağı antrenmanla İstanbul'daki hazırlıklarını tamamlayıp, 5 Ekim Perşembe günü saat 11.00'de özel bir uçakla Budapeşte'ye gidecek. Milli Takım, 7 Ekim Cumartesi günü Macaristan ile yapacağı maçın ardından 8 Ekim Pazar günü Almanya'ya geçecek. Cezası nedeniyle Moldova ile Frankfurt'ta karşılaşacak milliler, burada Kempinski Otel Gravenburch'da konaklayacak.

01.10.2006


 

Real Sociedad Nihat'ı arıyor

İspanyol ligi temsilcilerinden Real Sociedad ligde aldığı başarısız sonuçların faturasını milli futbolcu Nihat Kahveci'ye çıkardı.

Sociedadlı futbolcular, "Nihat şimdi takımda olsaydı küme düşme korkusu yaşamazdık" yönünde açıklamalar yaptı. Nihat'ı en fazla özleyen oyuncu ise Kovaçeviç oldu. Nihat ile 4 yıl boyunca yanyana oynayan Sırp oyuncu "Nihat'ı çok özlüyorum" dedi. İspanya liginde 4 hafta sonunda sadece bir beraberlik alan ve ligin sonuna demirleyen Real Sociedad takımı kötü gidişin tek nedeninin Nihat'ın takımda olmamasına bağladı. Nihat'ın Real Sociedad ile oynadığı yıllarda İspanya'da bir lig ikinciliği elde ederek Şampiyonlar Ligi'nde oynadıklarını belirten futbolcular "Sociedad'ta Nihatlı yıllar bir başkaydı" dedi.

Nihat'ın en fazla destekçisi ise Kovaçeviç oldu. Sırp futbolcu, Türk kardeşimle 4 yıla yakın yanyana oynadım. Onun yeri takımda bir başkaydı, hem gol atıyordu hem de bana gol attırıyordu. Şu anda Nihat ile yanyana oynasaydık bırakın 1 puanı şimdi ilk dört takım arasında bile olmuştuk" dedi. Nihat'ın Türk futbolunda altın adam olduğunu da savunan Kovaçeviç, milli futbolcumuza övgüler yağdırarak "Böylesine bir golcü ne Türkiye'de ne de Avrupa'da az gelir. Villareal umarım bu büyük futbolcudan yararlanmasını bilir" açıklamasını yaptı.

01.10.2006


 

Güreşte revizyon var

Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, Hamza Yerlikaya'nın halen kaptan olduğunu belirterek, serbetsçilerde de revizyonun şart olduğunu söyledi.

Ustaoğlu, Çin'in Guancou (Guangzhou) kentinde devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda açıklamalarda bulundu. Şampiyonada takım halinde şampiyon olan Grekoromen A Milli Güreş Takımı kaptanı ve bronz madalya alan Hamza Yerlikaya ile ilgili olarak basında çıkan Hamza'nın 'kaptanlıktan azledildiği' sorusunu cevaplayan Ustaoğlu, ''Ben de şimdi duydum. Öyle bir şey yok. Bizim görevden almamız diye bir şey söz konusu olamaz. Çocuklar kendi arlarında böyle bir şey konuşmuş olabilir. Bu bizi ilgilendirmez. Bizim kaptanımız halen Hamza'dır'' dedi.

Takım halinde elde edilen dünya şampiyonluğunun kupa törenine katılmak yerine alışveriş yapmayı tercih eden Yerlikaya'nın, akşamki kutlama yemeğine de katılmaması üzerine grekocular, Türkiye'ye dönmeden önce kaldıkları Guandog International Hotel'de bir araya gelmiş ve 2008'de Pekin'de yapılacak Olimpiyat Oyunları'na kadar takım kaptanlığını 84 kilo güreşçimiz Nazmi Avluca'nın yapmasını kararlaştırmışlardı.

Şampiyonda Büyükler Serbest A Milli Güreş Takımı'nın madalya alamamasını da değerlendiren Ustaoğlu, grekoromencilerin takım halinde birinci olmalarından dolayı büyük mutluluk duyarken, serbestçilerin madalya alamamasından dolayı da çok üzüldüklerini ifade etti. Ustaoğlu, ''Serbestte daha önce bir madalya da iki madalya da alınmış oluyordu. Bu madalyaların alınmayışı bizi gerçekten üzmüştür'' dedi.

Ustaoğlu, bu başarısızlığın bir çok nedeni olduğunu belirterek, ''Biz serbest yıldızlarda gerekli revizyonu yaptık ve yıldızlarımız Avrupa şampiyonu oldu. Gençlerde yine revizyon yaptık ve onlar da Avrupa'da 2. ve 4. pozisyona yükseldi'' diye konuştu. Büyüklerde tam bir revizyon yapma imkanı olmadığına işaret eden Ustaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz dedik ki var olan sporcularla birlikte onlara her türlü imkanı sunmak suretiyle; kampı, ikili ilişkileri ve her türlü teknik bilgileri sunmak suretiyle, onların hiçbir şeyini eksik etmemek kaydıyla başarılı olmasını temin etmeye çalıştık. Ancak başarılı olamadılar. Şimdi revizyon kaçınılmaz oldu.''

01.10.2006


 

F.Bahçe evinde Bursa'yı ağırlıyor

UEFA Kupası'nda gruplara kalarak moral yükselten Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de bugün sahasında Bursaspor'u konuk edeceği karşılaşmada da galibiyeti hedefliyor.

Ligde ve UEFA Kupası'nda çıktığı üst üste 2 maçı da kazanan sarılacivertli ekip, Bursaspor karşısında kazanarak seriyi 3 maça çıkarmak istiyor. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı, hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

01.10.2006


 

LİGDE DİĞER MAÇLAR

16.00 Sakaryaspor-Vestel Manisaspor

16.00 Kayseri Erciyesspor-Beşiktaş

16.00 Antalyaspor-Kayserispor.

2 Ekim Pazartesi:

20.30 Ankaragücü-Trabzonspor

01.10.2006


 

Alonso Çin'de birinci başlıyor

Formula 1'de sezonun 16. yarışı olan Çin Grand Prix'sinde, sıralama turlarının galibi Renault pilotu Fernando Alonso oldu.

Sezon lideri İspanyol pilot, 1:44.360'lık zamanıyla sıralama turlarının en hızlı ismi oldu ve bugün Şangay Pisti'nde yapılacak yarışa pole pozisyonunda başlamaya hak kazandı. Renault, Alonso sayesinde Formula 1 tarihindeki 50. pole poziyonunu elde ederken, İspanyol pilot, kariyerinde 15. kez yarışa ilk sırada başlayacak.

SCHUMACHER 6. SIRADA

25 yaşındaki Alanso, sonuçları değerlendirirken ''Son derece olumlu ve güven verici bir durumdayız. Kuru pistlerde de yaş pistlerde de yeterince hızlıyız. Takım da bugün çok iyiydi. Endişelenmemi gerektirecek bir şey yok. Amacımız kalan 3 yarışı da Ferrari'nin önünde bitirmek'' dedi. Sıralama turlarını, Alonso'nun takım arkadaşı İtalyan Giancarlo Fisichella ikinci olarak tamamlarken, Honda'nın Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello, bugünkü yarışı 3. cepten çıkmaya hak kazandı.Sürücüler klasmanında Alonso'yu yakın takibini sürdüren Ferrari'nin şampiyon pilotu Michael Schumacher ise bugünkü yarışa 6. sarıda başlayacak.

01.10.2006


 

Efsane başkan duâlarla uğurlandı

Denizlispor'un 'Efsane başkanı' olarak bilinen Ahmet Dartar, 80 yaşında hayatını kaybetti. Dartar, son yolculuğuna çiçek ve dualarla uğurlandı.

Denizlispor'da 1981 yılından 1988 yılına kadar 7 sezon aralıksız başkanlık görevi yapan ve 19821983 sezonunda Yeşil Siyahlı ekibi ilk kez 1. lige çıkaran Ahmet Dartar, solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

01.10.2006


 

G.Saray-PSV maçı biletleri 15 YTL

Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 18 Ekim Çarşamba günü Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla yapacağı maçın biletleri, 2 Ekim Pazartesi günü satışa çıkarılacak.

Sarı-kırmızılıların (C) Grubu'ndaki 3. maçında rakibini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk edeceği karşılaşmanın biletlerinin, pazartesi günü saat 11.00'den itibaren Biletix bayilerinden 15, 30, 40 ve 50 YTL'den satılacağı bildirildi.

01.10.2006


 

2 Arjantinli voleybolcu F.Bahçe'ye geldi

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, Arjantinli 2 oyuncu transfer etti. Smaçör Jerenimo Bidegainve ve pasör çaprazı Lucas Chavez ile anlaşma sağlandığı bildirildi.

29 yaşında ve 2 metre boyundaki Bidegainve'nin 218 kez, 24 yaşında ve 1.98 metre boyundaki Chavez'in de 48 kez Milli Takımı forması giydiği bildirildi.

01.10.2006


 

Bursaspor 37 yıldır İstanbul'da kazanamıyor

Bursaspor, Fenerbahçe karşısında İstanbul'daki maçlarda uzun süredir galip gelemiyor.

İstanbul'daki ilk ve tek galibiyetini 1968-69 sezonunun 2. yarısında, 25 Mayıs 1969 tarihinde İnönü Stadı'nda 1-0'lık sonuçla alan yeşil-beyazlılar, 37 yıldır deplasmanda kazanamıyor.

01.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004