Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sezer’in laiklik anlayışı: Din devleti değil, devlet dini sınırlar

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, laikliğin, dinin, sosyal, siyasal ve hukuksal bir güç ve düzenleyici olmasını önleyen temel ilke olduğunu savundu. Cumhurbaşkanı Sezer, yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada laiklik tartışmalarına değindi.


SOYSAL'I KÖŞKTE AĞIRLADI

Bir zamanlar Ecevit’e en yakın isimlerden biriyken daha sonra DSP’den ayrılarak Bağımsız Cumhuriyet Partisini kuran, ama girdiği ilk seçimde aldığı oy

Arınç’tan Meclis vurgusu

TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Milletin ve ülkenin kaderini bu Meclis vurgulamaktadır” dedi. TBMM Genel Kurulu’nun 22. Dönem 5. Yasama Yılı’nın ilk birle


  Bu yasak varken özgürlükten söz edilemez

Van Başörtüsüne Özgürlük Platformu’nun gerçekleştirdiği Basın Açıklaması ve yasağı protesto eylemi 4. haftasına girdi. Yoğun katılımın gözlendiği eylemde, basın açıklaması metnini Umut-Der üyesi Medine Baykara okudu.


  Ramazan manevî terapi ayı

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Klinik Şefi Doç. Dr. Kemal Sayar, Ramazan’ın manevî terapi ayı olduğunu belirterek, “Bu ay aynı zamanda yardımlaşma ayı.


  Dalga tsunamiye dönüşebilir

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, enflasyonu düşürmek amacıyla yüksek faiz-düşük kur politikasının uygulanmasının Türkiye’nin cari açığının çok üst seviyelere çıkmasına neden olduğunu söyledi.


  Baydemir: Türkiye’nin, irtica ve Kürt fobisi var

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Türkiye’nin üzerinden atamadığı irtica ve Kürt konulu 2 önemli fobisi bulunduğunu belirterek bunları atmadan Türkiye’nin ilerleyemeyeceğini ileri sürdü.


  Meclis, 22. Dönem 5. Yasama Yılına başladı

22. Dönem 5. Yasama Yılı’na dün başlayan Meclis, bu hafta 9. Uyum Paketi üzerindeki çalışmalarını sürdürecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in açış konuşmasıyla yeni yasama yılına giren Meclis, yarından itibaren olağanüstü toplantı gündemindeki konular üzerinde çalışacak.


  Türkiye artık devler liginde

Türkiye, 2003 yılında 240,6 milyar dolar olan Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) ile dünya sıralamasında 22’nci iken, 2007 yılında beklenen 400,4 milyar dolarlık yurt içi millî gelirle, iki basamak atlayarak 20’nci sıraya yükselecek.


  PKK sığınakları cephanelik gibi

Hakkari’de, piyade onbaşı Halil İbrahim Aslan’ın mayına çarparak şehit olmasının ardından bölgede düzenlenen arazi aramasında, terör örgütü PKK’ya ait çok miktarda silâh, mühimmat ve patlayacı ele geçirildi.


  Eylül'de ihracat 7,7 milyar dolara yükseldi

Türkiye’nin Eylül ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10,48 oranında artarak, 7 milyar 682 milyon 735 bin dolara yükseldi.


  Çiçek: ‘İrtica’ diye bir suç yok

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ‘’irtica’’ kavramının hukuki olarak bugüne kadar kullanılmadığını belirterek, kanunlarda, ‘’irtica suçu’’ diye bir suç bulunmadığını, ‘’irtica suçundan’’ bir iddianamenin tanzim edilemeyeceğini söyledi.


  Bereket konvoyu Lübnan’da

İsrail’in bir ay boyunca tank ve uçaklarla bombaladığı yerle bir ettiği Güney Lübnan yeniden inşa ediliyor. Ateş kesin ardından dost eller Lübnan’a uzandı. Uzanan eller arasında Bayrampaşa Belediyesinin Bereket Konvoyu’da vardı. Bereket Konvoyu savaşta en ağır saldırılara maruz kalan Kana’da konuşlandı.


  Vali Güzeloğlu iftar çadırında

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ailesi ile birlikte önceki gün İlkadım Belediyesi Başkanlığı tarafından kurulan iftar çadırında Samsun halkıyla beraber iftar yemeğine katıldı.


  Gün Işığı, iftarda buluşturdu

Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eskişehir Yimpaş Otelde bir iftar yemeği verdi.


  Dinar depreminde ölenler için mevlit

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde, 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden 94 kişi için mevlit okutuldu.


  Müftüden, ‘sarımsak ve soğan’ uyarısı

Karaman Müftüsü Mehmet Özlen, teravih namazına gelecek vatandaşları iftarda soğan ve sarımsak gibi koku yapacak yiyecekleri yememeleri konusunda uyardı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004