Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Miras listesinde kalmak ya da kalmamak...

UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesinden çıkartılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan İstanbul, kendisine tanınan 2 yıllık sürede listede kalmak için mücadele verecek. Hazırlıklara ilişkin bilgi veren İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Litvanya’nın başşehri Vilnius’taki toplantıda, kendilerine 2 yıllık ek süre tanındığını ve bu süre içinde de, “İstanbul surlarındaki yanlış restorasyonun durdurulması, ilçe belediyelerine merkezi idare tarafından restorasyon ve koruma işlemleri için kaynak aktarılması, tarihi yarımadada bir koruma planının hazırlanması ve bir alan yönetiminin belirlenmesi” gerektiğine ilişkin rapor sunulduğunu bildirdi.



Mevlânâ Doğum gününde semayla anıldı

Konya’da Hz. Mevlânâ’nın doğumunun 799. yıldönümü sebebiyle Mevlânâ Müzesi’nde sema gösterisi düzenlendi. Gösteriye ziyaretçiler büyük ilgi gösterirken, yabancı turistler semazenleri hayranlıkla izledi. Her yıl Mevlânâ'nın doğum yıl dönümü çeşitli faaliyetlerle kutlanırken bu yıl da değişik bir uygulama yapıldı. Hz. Mevlânâ’nın anısına her yıl, ilin çeşitli konferans salonlarında, otellerinde ve Mevlânâ Kültür Merkezi’nde sema gösterisi düzenlenirken, Mevlânâ’nın doğumunun 799. yıldönümünde düzenlenen sema gösterisi, bu kez Mevlânâ Müzesi’nin içinde yapıldı.



Kadir Gecesi hatim kampanyasına büyük ilgi

www.nurasya.com, “Ramazanda sevab-ı a’mal, bire bindir” parolasından hareketle hatim kampanyası başlattı. Kampanyaya illerin Yeni Asya, Genç Yaklaşım ve Can Kardeş okuyucuları yoğun destek verdi. Şu ana kadar ulaşan hatim sayısı 303’ü bulan kampanyaya destekte Emek Genç Yaklaşım okuyucuları 40 hatimle başı çekerken, Keçiören Genç Yaklaşım Ekibi 19 hatim ve Keçiören Can Kardeş ekibi 17 hatimle onları takip etmekte.



Minik duâlar grubu Adana’da konser verdi

Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Şenliği kapsamında konser veren Minik Dualar Grubu, Adanalılara duygu dolu anlar yaşattı. Adana Seyhan Belediyesi, Ramazan ayı boyunca düzenlediği çeşitli etkinliklerle, yıllar öncesinde kalan eski Ramazan tadını yeniden yaşatmaya çalışıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004