Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Feshane’de ‘Bir tatlı huzur iklimi’

Feshane Fuar Kongre ve Kültür Merkezi, bir ay boyunca tasavvuf müziği konserleri, Kur’ân tilâvetleri, geleneksel seyir san'atlarından gösteriler gibi faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen faaliyetlerde hedef, İstanbullulara ‘Bir tatlı huzur iklimi’ yaşatmak.

Ramazan kültürünü yaşatalım istedik

Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Feshane Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, önceki akşam gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı. Feshane Bedestan Salonu’ndaki tanıtım toplantısında konuşan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Feshane’de bir ay devam edecek faaliyetlerle Ramazan kültürünü yaşatmak istediklerini belirtti. Ramazan ayı için İstanbullulara farklı bir atmosfer hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Bayhan, “İnsanımız, midesinin, beyninin ve gönlünün ihtiyacını karşılayabilecek imkân ve mekânlar bulabilsin istedik” dedi.

Beklentilere mütenasip programlar

Yerel yönetimin sorumluluklarından birisinin de sosyal kültürel hizmetler vermek olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol da “Büyükşehir Belediyesi olarak, Ramazan ayının güzel hatırlanması için neler yapabileceğimizi düşündük. Ramazan’da insanımızın beklediklerine mütenasip birşeyler ortaya koyabilir miyiz diye kafa yorduk. Arzu ettik ki dolu dolu bir Ramazan programı ile insanımızın içinde bulunduğu telâştan, kaygıdan çekip çıkaralım” şeklinde konuştu.

“Bir tatlı huzur iklimi” sloganıyla sunulan ve bayram boyunca da sürecek faaliyetler kapsamında Feshane’de İngiltere, Fransa, Bosna Hersek, Mısır, İran, Suriye’den gelen san'atçılar konserler verecek. Kafkas ülkelerinden gelen folklor ekiplerinin gösterileri, mehter konserleri ve sahne san'atlarından örneklerin sergileneceği Ramazan faaliyetleri çerçevesinde şiir geceleri ve Kur’ân okuma yarışmaları da gerçekleştirilecek.

Mekânın Sadabad Salonu ise Emin Işık, Fuat Başar, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Yavuz Bülent Bakiler gibi isimlerin Ramazan sohbetlerine Tasavvuf müziği san'atçılarımızın konserlerine sahne olacak.

Vapurla ücretsiz ulaşım

Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar ve Eminönü’nden ücretsiz vapur seferlerinin de sağlandığı Feshane’nin II. Mahmud Salonu’nda ise, hediyelik eşyadan kitaba, otomobilden yiyecek satış reyonlarına kadar geniş bir yelpazeden oluşan fuar alanı bir ay boyunca ziyarete açık kalacak.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

04.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Feshane’de ‘Bir tatlı huzur iklimi’

  İran’da, Türkiye gecesi

  New York’ta tema İstanbul

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004