Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rehn: Reform sürecine yeniden başlanmalı

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye’nin, reform sürecine tam kararlılıkla ve yeniden hızla başlaması gerektiğini söyledi. Rehn, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’yi üç nedenle ziyaret ettiğini belirterek, bu sebeplerden birincisinin, sosyal ortaklar arasında iletişimin sağlanması ve sivil topluma verdikleri önem olduğunu ifade etti.


KOMPLO TEORİLERİ ARANMASIN

TESEV’in yayınladığı “Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim” başlıklı “Almanak Türkiye 2005”’in editörü, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu

Türk-İş: AB’yi istiyoruz

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Türk-İş topluluğu’nun Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğini desteklediğini söyledi.


  Umut yolculuğu Edirne’de bitti

Edirne’de, 2 günde yapılan operasyonlarda yasadışı yoldan yurt dışına gitmek isteyen 146 kişi yakalandı.


  AKP’den seçim için anayasa değişikliği

AKP, Anayasa değişikliği için zemin arayacak. İçinde milletvekili seçilme yaşının 30’dan 25’e indirilmesi ve Türkiye milletvekilliğinin de olduğu Anayasa değişikliği için AKP yetkili organlarında karar verilecek.


  Ağar: Daha çok özgürlük

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’Türkiye’nin özgürlükleri kısmaya değil, daha özgür, demokrat, daha sivil mesajlara ihtiyacı var” dedi.


  Ermeni konusu siyasî amaçlı kullanılıyor

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Vural Öger, Ermeni soykırımı iddialarının, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olan kişi ve gruplar tarafından siyasi amaçlı olarak kullanıldığını söyledi.


  IMF, 5. Gözden Geçirme için geliyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti, 5. Gözden Geçirme görüşmeleri için gelecek hafta Türkiye’ye gelecek. Edinilen bilgiye göre, Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyetinin gelecek hafta Türkiye’ye gelmesi beklenirken, bir grup IMF uzmanının da İstanbul’da çalışmalarda bulunması öngörülüyor.


  Gelibolu’da yeni şehitlik

Gelibolu Yarımadası Tarihî Millî Parkı’nda 57, 64 ve 72. alaylara ait olduğu tahmin edilen 2 bin 500 kişilik şehitlik ortaya çıktı.


  Avrupa’yı ürküten rapor

Savunma uzmanlarının hazırladığı bir rapor, Avrupa’nın yaşlanan nüfusunun 20 yıl içinde askerî alanda ciddî bir insan gücü sıkıntısına sebep olacağını ortaya koydu.


  Profesyonel ordu tavsiyesi

Avrupa’nın, özellikle Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya olmak üzere dünyanın geri kalanından yapılacak enerji ithalatına artan şekilde bağımlı olacağı ileri sürülen raporda, güvenliği konusunda nispeten daha fakir, daha yaşlı ve daha yorgun hale gelecek Avrupa’nın, sorunlarla başa çıkma konusunda yalnız kalacağı, çünkü ekonomik ve jeopolitik gelişmeleri takiben ABD dış siyasetinin Asya’ya yöneleceği kaydedildi.


  Engelli öğrencilere okul engeli

Antalya’da bir veli, yedinci sınıfta okuyan engelli kızının, her ders için ayrı sınıfta öğrenim görme sistemi sebebiyle sorunlar yaşadığını belirterek, Antalya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğüne şikâyette bulundu.


  Âfetler günü unutuldu

Ulusal Deprem Konseyi Başkanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, ‘’Afetlerin Azaltılması Uluslararası Günü’’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, ‘’Anlaşıldığı kadarıyla, bu yıl da ülkemizde eğitimden ve afetlerin azaltılmasından sorumlu kuruluşlarımız bu uluslar arası günü unutmuş görünmektedirler’’ dedi.


  Sorumluluk sözleşmesi

Millî Eğitim Bakanlığının uygulamaya koyduğu öğrenci, öğretmen ve velilere sorumluluklar yükleyen sözleşme, Kocaeli’nde taraflar arasında imzalanıyor. Millî Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından bu yıl ilköğretim ve liselerde uygulamaya konulan ‘’öğrenci-veli-okul sözleşmesi’’nin, tarafların hak ve sorumluluklarını güvence altına aldığını söyledi.


  Karadeniz hamsisi ‘karıştı’

Yapılan bazı araştırmalar sonucunda “Karadeniz hamsisi’’ olarak bilinen türün Azak Denizi’nde yaşayan bir türle karıştığının belirlendiği bildirildi.


  Yardım kervanı İnsanî Yardım Derneği Bursa’da

Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği (İHH), dün akşam düzenlenen bir törenle açıldı.


  Komşular yarıştı

Bağcılar Belediyesi tarafından ilk olarak kutlanmaya başlanan ‘Komşuluk Haftası’ bu yıl da çeşitli faaliyetlerle kutlandı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004