Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Değişim sürecine aktif direnç

Türkiye’nin bir süredir “merakla” beklediği konuşma nihayet yapıldı. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt Harp Akademileri’nde beklendiği gibi “irtica, bölücülük ve TSK’nın siyasi rolü” üçlüsüne değindi.



Gerilim kime yarar?

Cumhurbaşkanı Sezer, 1 saat 15 dakikalık Meclis konuşmasında tam 47 kez “laiklik” dedi. Dün de Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, Başbakan’ın bir gün önceki “İrtica tehdidi yok” sözlerine yanıt verdi: “Türkiye’de irtica tehdidi vardır!”



Acı var mı acı? (Darbe var mı darbe?)

Kaç Fransız, ordusunun genelkurmaybaşkanının adını bilir? Kaç İngiliz, kara kuvvetleri komutanını tanır? Kaç İtalyan, deniz kuvvetleri komutanının resmini görmüştür? Çok az kişi...



28 Şubat provası

Önce Kara Kuvvetleri Komutanı, sonra Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları, okul açma bahanesiyle konuşma yapıyorlar. Daha sonra da bir hafta öncesinden anons edilerek Genelkurmay Başkanı konuşuyor. Bu arada Cumhurbaşkanı da CHP ve dinleyici sıralarından gelen komutan alkışlarıyla TBMM’nin açılışında verip veriştiriyor.



Hayal kırıklığı

Büyükanıt’ın konuşması nedeniyle biraz hayal kırıklığına uğradık. Çünkü konuşmanın “teknik” denebilecek birinci bölümünü tartışma dışı bırakırsak:



İrtica vurgusu destek bulmuyor

Bazı siyasi çevrelerde, “Toplum iş aş peşinde. Sokaktaki adamın irtica gündemi yok. Asker sürekli bu konuyu işleyerek hükümete yönelik sempatiyi artırıyor” yorumu yapılıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004