Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Hakan: Ben affımı istemem

Galatasaray'da üst üste alınan kötü sonuçların ardından eleştirilerin hedefi olan Hakan Şükür, Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Hakan Şükür, yaptığı açıklamada, gol atamamanın herkesi üzecek bir durum olduğunu kaydederek, "Türk futbolunda çok farklı şekillerde hep gündemde olmak, futbol sahasına iyi yansıyacak şeyler değil. Sadece topunuzu oynayamıyorsunuz, farklı psikolojik şartlarda sahaya çıkmak zorunda kalıyorsunuz" dedi.

Türk futbolunu geriye götürecek şekilde hep rencide edici yorumlar yapıldığını anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, "Yeni Hakan Şükür'ler aranıyor. Bizi örnek alan oyuncuların bunları okuyarak bir yerlere geleceğini sanmıyorum. Hep rencide eden şeyler" ifadelerini kullandı. Hakan Şükür, sakat sakat oynaması nedeniyle performans düşüklüğü yaşadığı yönündeki yorumlar için, şunları söyledi:

"Sahaya çıkan futbolcu hazır futbolcudur. Böyle bir bahane gösterilmemeli. Kırık parmakla oynadığım doğrudur. Geçen sene ameliyat olma durumu ortaya çıkmıştı, ancak Ümit sakatlandı. Ameliyat olmam durumunda da 3-4 ay oynayamayacağım söylendi ve bu da Şampiyonlar Ligi eleme maçlarına denk geliyordu. Bu nedenle iptal ettim. Ardından üst üste milli maçlar yaptık. Cezamız nedeniyle dışarıda maç yapacağımız için hazırlık maçlarını da dışarıda oynadık. Lüksemburg ve Malta maçlarından sabaha karşı dönüp ligde daha sonra deplasmanlara gittik. Ardından bu nedenle vücut direncim düştü ve hastalandım. Kendime iyi bakan bir oyuncuyum. Mücadelemde yine bir eksiklik yaşamadım. Sadece gol olarak eksikliğim var ve değerlendirmeler yapılırken de bu konu göz önüne alındığı için yıpratıldım."

Hakan Şükür, Milli Takım'da dinlenme durumunun söz konusu olamayacağını söyledi. Özellikle Ersen Martin ve Gökhan Ünal gibi oyuncuların istikrarlı bir şekilde iyi futbollarını sürdürüp Milli Takım'a da katkı sağlamaları gerektiğine inandığını kaydeden Hakan, "35 yaşındayım ve formdayım. Bir şeyler yapmak için buradayım, ama bu kadar konuşulmanın anlamlı olmadığını düşünüyorum. Sadece futbolumu oynamak istiyorum. Milli Takım'da dinlenme söz konusu olamaz. İhtiyaç varsa oynanacaktır, orası Milli Takım'dır. Oraya gittiğimizde kulüpleri bir kenara atmak zorundayız. Ben affımı istemem. O hocamızın tasarrufudur. Ben yapmam gerekenleri yapıyorum. Pozisyon da kaçırıyorum ve kaçıracağım da ama o mücadeleyi göstermek önemli" diyerek sözlerini tamamladı.

04.10.2006


 

UEFA'da kolay rakip yok

UEFA Kupası 2. turunda gruplar belli oldu. İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminde Beşiktaş (B) Grubu'nda Bayern Leverkusen (Almanya), Club Brugge (Belçika), Dinamo Bükreş (Romanya) ve Tottenham Hotspour (İngiltere) takımlarıyla eşleşti.

Kupadaki bir diğer Türk takımı Fenerbahçe ise Newcastle United (İngiltere), Celta Vigo (İspanya), Palermo (İtalya) ve Eintracht Frankfurt (Almanya) takımlarıyla (H) grubunda yer aldı. Gruplarda mücadele 19 Ekim Perşembe günü başlarken, 14 Aralık Perşembe günü sona erecek. Gruplarda ilk 3'e giren takımlar tur atlayacak.

Fenerbahçe (H) Grubu'nda Emre Belözoğlu'nun takımı İngiltere'nin Newcastle United'ın rakip oldu. Kadrosunda Emre'nin yanı sıra Michael Owen, Obefemi Martins, Damien Duff ve Celestine Babayoro gibi yıldızların bulunduğu Newcastle United'ın kazandığı bir Avrupa Kupası bulunmuyor. İngiliz Premiere Ligi'nde 13. durumda bulunuyor. Diğer rakip Palermo, İtalya Ligi Seri A'da bu sezona aldığı başarılı sonuçlarla başlarken, ''Çizme''nin flaş ekiplerinden biri olarak gösterildi. İtalyan temsilcisi,Seri A'da 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde ederken, 12 puanla Roma'nın ardından ikinci sırada yer alıyor.

A GRUBU

Auxerre

Rangers

Partizan

Livorno

Maccabi Haifa

B GRUBU

B. Leverkusen

Club Brugge

Beşiktaş

Dinamo Bükreş

Tottenham

C GRUBU

Sevilla

AZ Alkmaar

Slovan Liberec

Grasshoppers

Braga

D GRUBU

Parma

Lens

Heerenveen

Osasuna

Odense

E GRUBU

Feyenoord

Basel

Wisla Krakow

Blackburn

Nancy

F GRUBU

Ajax

Sparta Prag

Espanyol

A. Wien

Zulte

G GRUBU

Panathinaikos

PSG

Rapid Bükreş

Hapoel

Mlada Boleslav

H GRUBU

Newcastle

Celta Vigo

Palermo

Fenerbahçe

Frankfurt

04.10.2006


 

Taraftar Zico'ya güvenmiyor

Fenerbahçe'de bu sezon alınan kötü sonuçların ardından, teknik direktör Zico'nun durumu tartışılmaya devam ediyor. İnternette Fenerbahçe hakkında yayın yapan ''www.1907haber.com'' adresli sitede yapılan ''Saha içinde en çok kime güveniyorsunuz?'' sorulu ankette en az oy teknik direktör Zico'ya çıktı.

Ankete katılan 5 bin 24 taraftarın sadece yüzde 6.47'si ''Zico'' yanıtını verdi. Taraftarlar yüzde 56.31 ile en çok kendilerine güvendiklerini belirtirken, futbolcular yüzde 27.05, başkan ve yönetim kurulu ise yüzde 10.17 oy aldı.

Uluslararası Futbol İstatistikleri ve Tarihi Federasyonu'nun (IFFHS) açıkladığı dünyadaki futbol kulüplerinin sıralamasında Türkiye'den en iyi kulüp 34. sırada yeralan Fenerbahçe oldu. IFFHS'nin 1 Ekim 2005 ve 29 Eylül 2006 tarihleri arasındaki istatistiklere göre açıkladığı ilk 350 kulübün bulunduğu sıralamada, Türkiye'den Fenerbahçe (34.), Beşiktaş (46.), Kayserispor (88.), Galatasaray (99.),Trabzonspor (175.), Denizlispor (294.) ve Gaziantepspor (297.) girdi. Hesaplanan istatistiklerde Fenerbahçe 174.5, Beşiktaş 158.5, Kayserispor 122, Galatasaray 118, Trabzonspor 90.5, Denizlispor 67.5, Gaziantepspor 67.5 puan verildi. IFFHS'nin son istatistiğe oranla karşılaştırılma yapıldığında Fenerbahçe 8, Beşiktaş 10, Kayserispor 11, Trabzonspor 86, Denizlispor 21 ve Gaziantepspor 42 sıra yükselirken, tek gerileyen Türk kulübü 90. sıradan 99'luğa düşen Galatasaray oldu.

04.10.2006


 

Basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası sahibini buluyor

Bu yıl 22. düzenlenecek olan Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Efes Pilsen ile Alpella takımları bugün Ankara'da karşı karşıya gelecek.

Ankara Atatürk Spor Salonu'nda saat 19.15'te başlayacak olan karşılaşma SKY Türk'ten naklen yayınlanacak. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşı karşıya gelen Efes Pilsen ve Ülkerspor'un mücadelesinden 83-72'lik skorla Ülkerspor galip ayrılarak Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 5. kez üst üste kazanma başarısını göstermişti.

04.10.2006


 

Tuncay: Millî Takım 3'te 3 yapacak

A Milli Takım futbolcuları, Macaristan ve Moldova ile yapacakları iki maçı da kazanacaklarını söylediler.

Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Tuncay Şanlı, zorlu maçlar oynayacaklarının bilincinde olduklarını belirterek, ''Bu zoru kaldırabilecek bir takımız. İlk maçı kazandık. 3'te 3 yapıp 9 puanla yolumuza devam etmek istiyoruz'' dedi. Kampta herkesin moralinin yerinde olduğunu belirten Tuncay, ''Şu anda iyi durumdayız. Bireysel olarak da takım olarak da iyi bir ekibiz. Bu gruptan çıkmayı başaracak güçteyiz'' diye konuştu. İbrahim Toraman ise çok önemli iki maç yapacaklarını ifade ederek, ''İki maça en iyi şekilde konsantre olup, en iyi şekilde mücadele ederek kazanmak istiyoruz'' dedi.

04.10.2006


 

Vestel Manisaspor şampiyon olamaz

Futbolseverler Vestel Manisaspor'un şampiyon olacağına inanmıyor.

sporyolu.com adlı internet sitesinde yapılan ankette Turkcell Süper Lig'in zirvesinde yer alan Vestel Manisaspor'un sezon sonunda mutlu sona ulaşıp, ulaşamayacağına ilişkin sorulan ''Vestel Manisaspor'u şampiyon yaparlar mı?''sorusunun cevabı Ersun Yanal ve futbolcularını üzecek bir sonuç ortaya çıkardı. Ankete oylarıyla katılan 2 bin 143 kişinin yüzde 8,40'ını oluşturan 180 kişilik grup 'Evet' cevabı verip, Vestel Manisaspor'un sezon sonunda da ligin zirvesinde yer alacağına olan inancını sergilerken, ankete katılanların yüzde 91,60'ını oluşturan bin 963 kişi ise 'Hayır' seçeneğini işaretleyerek, kırmızı-beyazlı takımın şampiyon yapılmayacağı, engelleneceği görüşünde birleşti.

04.10.2006


 

Rüştü'nün japon bayan hayranı

Milli Takımda antrenman öncesinde Asami isimli Japon bir bayan, milli kaleci Rüştü ile konuşup, fotoğraflarını çekti.

Asami, Rüştü ile 2 yıl önce Güney Kore'deki hazırlık maçında tanıştıklarını, tecrübeli kaleciye Macaristan ve Moldova maçlarında başarılar dilediğini söyledi.

04.10.2006


 

Trabzon'da Stepanov sarı kart cezalısı

Trabzonsporlu futbolcu Milan Stepanov, sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Ankaragücü maçında sarı kart görerek bu sezon ligdeki dördüncü sarı kartına ulaşan Stepanov, iki hafta sonra Kayseri Erciyespor ile yapılacak mücadelede, takımdaki yerini alamayacak.

04.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004