|
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) Rektör Prof. Dr. Emin Alıcı’ya karşı üniversite bünyesinde platform oluşturuluyor. Avrasya Arkeoloji Araştırmaları Bilim Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Semih Güneri, muhalif ve mağdurları platform çatısı altında toplayarak güçbirliği yapmak istediklerini söyledi.
Kendisinin de birçok konuda mağdur olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Güneri, DEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Fethi İdiman’ın davetiyle 1998 ile 2000 yılları arasında Arkeoloji Bölümü’nün kurulmasını sağladığını, Doğu Anadolu, Kafkasya ve Orta Asya Türk kültürü araştırmaları konusunda uzman olduğunu belirtti.
Uluslar arası konularda rektörlükten halledilmesi gereken ciddi işler olduğunu belirten Güneri, “Rektörlüğe ulaşamadığımız için işler bir yerde tıkanıyor. Prof. Dr. İzge Günal, 17 gün randevu alamamış. Biz çok daha önemli konularda görüşmek için 2 yıldır randevu alamıyoruz. Hiç abartıyor değilim, 3 ayrı yazılı (tarihli ve sayılı) ve sözlü randevu taleplerimiz var” dedi.
|