Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush'tan 6. iftar

ABD Başkanı George W. Bush, Müslüman ülkelerin diplomatik temsilcileri ve ABD’deki Müslüman toplumunun liderleri için Beyaz Saray’da bir iftar yemeği verdi. İftar, Bush’un 2001’den bu yana Müslümanlar için Beyaz Saray’da düzenlediği altıncı iftar oldu.


Başını örtmeyen de dışlanıyor

Başörtüsü takan ve Almanya’ya uyum sağlamış sayısız Müslüman kadının olduğunu vurgulayan Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dağdelen, “Bu ülkede baş

Lübnan’da “patlamamış bomba” tehlikesi

BM Çocuk Fonu (Unicef), Lübnan’da okulların açılması dolayısıyla yayımladığı açıklamada, Temmuz ve Ağustos aylarında İsrail ile Hizbullah arasındaki s


  İsrail, NATO ile çalışacak

NATO, İsrail ile ortak işbirliği programı imzalandığını açıkladı. “Güçlendirilmiş Akdeniz Diyaloğu” çerçevesinde geliştirilen işbirliği programının yanı sıra İsrail’in, İttifak tarafından Akdeniz’de sürdürülen ve terörizme karşı mücadeleyi hedefleyen operasyonlara da katılacağı bildirildi.


  Katsav’a dâvâ hazırlığı

İsrail’de savcılar, Cumhurbaşkanı Moşe Katsav hakkında tecavüz de dahil olmak üzere bir dizi suçtan dava açmaya hazırlanıyor.


  Rice, İran’ı uyardı

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İran’a, Kuzey Kore’ye uygulanacak BM yaptırımlarını, nükleer hırslarından vazgeçmesi için güçlü bir işaret olarak görmesi yönünde uyarıda bulundu.


  Bağdat’ta 67 ceset bulundu

Irak’ın başşehri Bağdat’ın çeşitli bölgelerinde 67 ceset bulunduğu bildirildi.


  Ahmedinejad zaferden emin

Nükleer faaliyetleri yüzünden Batı ile anlaşmazlık içinde bulunan İran’ın Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “İran’ın zaferinden emin olduğunu çünkü kendisinin Allah ile irtibatta olduğunu’’ söyledi.


  Hill: Nükleer füzenin bedeli ödenmeli

ABD’nin üst düzey nükleer temsilcisi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Christopher Hill, Kuzey Kore’nin, uluslar arası itirazlara karşın yaptığı nükleer denemenin bedelini ödemesi gerektiğini söyledi.


  Kuzey Kore, BM’ye sert çıktı

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, BM yaptırımlarının savaş ilanı olduğunu açıkladı ve ülke bağımsızlığının ihlâl edilmesi durumunda “merhamet göstermeksizin” saldırı düzenleneceğini belirtti.


  İkinci nükleer deneme korkusu

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Aso, Kuzey Kore’nin ikinci bir nükleer deneme yapma hazırlığında olduğuna dair haberleri incelediklerini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004