Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sahura kalkmayan Erdoğan hastanelik oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’ye giderken aniden rahatsızlanarak Güven Hastanesi kardiyoloji servisine aldırıldı. Hastane Başhekim Yardımcısı Küçükbaş, Erdoğan’ın saat 11.25 sıralarında âcil servise getirildiğini, geldiği zaman halsiz ve bitkin bir halde olduğunu belirterek, ilk tetkiklerde kan şekerinde düşüklük tesbit ettiklerini söyledi.


Toplantılar iptal edildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması sebebiyle, dün yapılması beklenen Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı iler

Şoför ve korumalar paniğe kapıldı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, “Şoför ve koruma paniğe kapılıp dışarı çıkınca, tabiî ki zırhlı bir araç, otomatik olarak kendi k


  Olli Rehn: 301’in değiştirilmesi en güvenli yol olacak

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türk Ceza Kanununun 301. maddesinin değiştirilmesinin “en iyi ve en güvenli yol olduğunu’’ dile getirerek, “Türkiye’nin seçenekleri değerlendirmeye hazır olmasından memnuniyet duyduğunu’’ ifade etti.


  Gül'ün 301 tavrında yeni birşey yok

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 301. maddenin değiştirilmesi konusunda uygulamaya bakılacağını, değişikliğe gerek duyulursa gerekenin yapılacağını belirtti. Bakan Gül, uygulamanın ne kadar bekleneceği sorusuna, “Bilemiyorum, bu konuda birşey söylersem doğru söylemiş olmam” karşılığını verdi.


  Yazar Elif Şafak: Tepkilerin asıl amacı Türkiye’nin AB’ye girmesini engellemek

“Baba ve Piç” romanı nedeniyle yargılanarak beraat eden, kitabı etrafında tartışmalar süren yazar Elif Şafak, kitabını hedef alanların asıl amacının Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini engellemek olduğunu savundu.


  Meclis çevresinde protesto yürüyüşü

Nükleer enerji karşıtı bir grup, yaklaşık 10 önce başlattığı TBMM çevresindeki yürüme eylemine, Greenpeace gönüllülerinin katılımıyla bugün de devam etti.


  Kur'ân kursları denetim yorgunu

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Kur’ân kurslarının en çok denetlenen kurumların başında geldiğini söylerken, kurs yöneticileri son dönemde neredeyse her gün müfettiş geldiğini belirtiyorlar.


  Urfa’da Bediüzzaman mevlidi

Şanlıurfa’da başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün Peygamberler olmak üzere vefatının 46. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî ve mânevî şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine rastlayan bu akşam Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde mevlid-i şerif ve hatim okunacak.


  Feshane’de Kur’ân coşkusu yaşandı

Kur’ân-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, Feshane’de düzenlenen muhteşem bir törenle takdim edildi.


  “Ret cephesi büyüyor”

İngiltere’de yayımlanan The Independent gazetesinin Başyazarı, “hem Türkiye’de hem Avrupa’da Türkiye’nin AB süreciyle ilgili ret cephesinin giderek büyüdüğünü” savunarak, “bu da sadece Türkiye’nin üyelik arzusu açısından değil, Avrupa’nın ilerici ve kucaklayıcı bir siyasi güç olarak geleceği açısından da tehlikeler arz ediyor” açıklamasında bulundu.


  Kâmran İnan da nişanını iade etti

Eski Bakanlardan Kamran İnan, “Legion d’Honneur’’ nişanını Fransa’ya iade etti.


  Ağar: Silâhlar susacak

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, devletin meşru güvenlik güçleri hariç hiç kimsenin silahla gezmemesini sağlayan bir politika, açılım yaptıklarını belirterek, ‘’Türkiye meselelerini silahla çözememez. Silahlar susacak’’ dedi.


  Yetimler unutulmadı

Bağcılar Belediyesi, Ramazan faaliyetleri çerçevesinde “Yetimler Gecesi” düzenledi. Hayırsever insanların katkılarıyla yapılan bayramlık yardımlar yetimlere dağıtıldı.


  Sağlıkta personel sıkıntısı

Anavatan Partisi İzmir Milletvekili Serpil Yıldız, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a, ülke genelinde tüm sağlık kuruluşlarında kadro eksikliği nedeniyle yaşanan sıkıntıyı gidermek için çalışmaları olup olmadığını sordu.


  “Cep” yasağı sorunu çözmez

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ) Adana Şube Başkanı İrfan Irmak, televizyon kanallarında yayınlanan gizli çekimlerin öğrencilere kötü örnek olduğunu söyledi.


  14 bin komşu bayrama geliyor

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Ramazan Bayramı sebebiyle bu yıl Suriye’den 14 bin kişinin Türkiye’ye giriş yapacağını ve akrabalarında 48 saat konaklayacaklarını söyledi.


  Mikro kredi tüm ülke geneline yayılsın

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Züheyir Amber, mikro kredi uygulamasının yasal çerçevede tüm Türkiye’ye yayılması için TBMM’de komisyonda bekleyen yasa tasarısının, ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004