Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Savaşa karşı sinema

Belgesel Sinemacılar Birliği İzmir Temsilciliği, Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezi’nde “Savaşa Karşı Belgesel Sinema, İsrail-Filistin Filmleri” konulu sinema günleri başlattı.



Kemalettin Tuğcu anılıyor

18 Ekim 1996’da vefat eden Kemalettin Tuğcu, vefatının 10. yıldönümünde Çengelköy’deki mezarı başında anılıyor. Ailesi ve Çocuk Vakfı’nın düzenlediği anma törenine çocuk okurlar, yakın dostları, çocuk kitabı yazarları ve kitaplarını yayımlayan yayınevi yetkilileri katılacak.



Türkçe sözlük cep telefonunda

Merak edilen kelime ve kişi adları cep telefonu aracılığıyla öğrenilebilecek. Kelimenin adının yanı sıra söylenişi, kökeni ve örnek cümle de cep telefonunun ekranında görülebilecek.



Setlerde “kaçak” var

DİSK’e bağlı Türkiye Sinema Emekçileri Sendikası (SİNE-SEN) Genel Başkanı Yusuf Çetin, sinema sektöründe çalışanların çok büyük bir kısmının sigortasız olduğunu belirterek, ‘’Sinema alanının yeniden yapılanması, çalışanların haklarının korunması için yapımcıları takım sözleşmesine çağırıyoruz’’ dedi.



Itri’nin kabrinde bayram tekbiri

Klâsik Türk Müziğinin kurucularından bestekâr Itri Efendi’nin (Buhurizade Mustafa Efendi) Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabri, Kuveyt Türk tarafından restore edilerek yeniden ziyarete açıldı.



Kızkalesi’nde restorasyon

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Kızkalesi’nde yüzey kazısı çalışmalarında tesadüfen ortaya çıkarılan mozaiklerin, üzerleri camla kapatılarak korumaya alınacağı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004