Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Bulgaristan başkanını seçemedi

ulgaristan’da Cumhurbaşkanlığı seçiminin önceki gün yapılan ilk turunun resmi olymayan kesin sonuçları açıklandı. Yedi adayın katıldığı ilk turda ikinci kez adaylığını koyan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov rakiplerine açık ara fark attı.

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, Pırvanov geçerli oyların yüzde 63,69’unu alırken, en yakın rakibi ırkçı ve aşırı milliyetçi lider Volen Siderov yüzde 21,58’de kaldı. Seçime katılım oranı ise yüzde 43,29 oldu. Georgi Pırvanov’un yüzde 51 barajını aşmasına rağmen seçime katılım oranının yüzde 50’nin altında olması nedeniyle 29 Ekimde ikinci tura gidilecek. İlk turda, sağcı partiler tarafından desteklenen Anayasa Mahkemesi Başkanı Nedelço Berenov oyların sadece 9,78’ini alabildi. Diğer 4 adayın toplam oy oranlarıysa ancak yüzde 5’e ulaşabildi. Bu sonuçlara göre, ikinci turda en fazla oyu alan Pırvanov ve Siderov karşı karşıya gelecek. Siyasi gözlemciler, Pırvanov’un ikinci turda yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilmesine kesin gözüyle bakıyor.

/ SOFYA

24.10.2006


 

Panama kanalı genişletilecek

Panama Kanalı’nın genişletilmesi için yapılan referandumda, Panama halkının büyük çoğunluğu kanalın genişletilmesi yönünde oy kullandığı bildirildi.

Panama Seçim Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, sandıkların yüzde 42’sinde oy sayımının tamamlandığını ve Panama halkının yüzde 79’unun kanalın genişletilmesi yönünde, yüzde yaklaşık 21’nin ise aksi yönde oy kullandığı duyuruldu. Açıklamada oy sayımını tamamlamayan sandıklardan çıkan oyların sonucu değiştirmeye yetmeyeceği belirtildi. Daha fazla geminin geçişini sağlamak amacıyla ek bir su yolunun yapılmasını öngören proje, 5.25 milyar dolara mal olacak.

/ PANAMA

24.10.2006


 

İngiltere'de camiye saldırı

İngiltere’nin Manchester kentinde bulunan Eccles camisinin saldırıya uğradığı ve cemaatten 4 kişinin dövüldüğü açıklandı.

Polisin, cumartesi akşamı meydana gelen olayın ardından iki kişiyi gözaltına aldığı ve biri 37, diğeri 19 yaşında olan bu kişilerin sorgularının sürdüğü bildirildi.

Bu arada Müslüman azınlıklarının yoğun olarak yaşadığı kentte polis, halka sükunet çağrısında bulundu. Hafif yaralanan dört kişiden birinin ayakta tedavi edildiğini, üç kişinin de bir süre kontrol altında tutulduktan sonra hastaneden taburcu edildiğini belirten yetkililer, saldırının sebebinin ırkçılık olduğuna inandıklarını bildirdi. Emniyet Müdür Yardımcısı Geoff Wessell, bu tür suçları büyük bir ciddiyetle ele aldıklarını belirterek, soruşturmanın bütün suçlular ele geçirilinceye kadar sürdürüleceğini vurguladı. Wessell, bölge halkından sükunetlerini korumalarını istedi ve barışın korunabilmesi için herkese sorumluluk düştüğünü söyledi.

/ LONDRA

24.10.2006


 

Filistinlilere birlik çağrısı

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Filistinlilerin birleşmesi ve direnişin devam etmesi çağrısında bulundu.

Bayram namazının ardından Gazze’deki Yarmuk stadyumunda toplanan yaklaşık 20 bin kişiye seslenen Haniye, Hamas ve El Fetih militanları arasındaki çatışmalara atıfta bulunarak, “Kanı durdurun, kardeşlerinize ateş etmeyin, birleşin” dedi.

“Bu Filistin halkına ve Filistin’e uygulanan ilk kuşatma değil. Ancak bu, taviz vermeyeceğimiz, başarısızlığa uğramayacağız ilk kuşatma” ifadesini kullanan Haniye, “Bu, ABD’ye hayır, ödünlere hayır dediğimiz ilk kuşatma. Boyun eğmeyeceğiz. Öleceğiz, ancak Kudüs’teki haklarımızdan ve mültecilerin hakkından vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.Şehitleri de anan Haniye, İsrail’deki Filistinli tutuklulara seslenerek “Sizinleyiz” dedi.

/ GAZZE

24.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004