Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YÖK, rektör adaylarını ’mülâkat'la seçecek

YÖK, 1-3 Kasım 2006 tarihleri arasında, seçim yapılan 15 üniversitenin rektör adaylarını dinleyecek. Alınan bilgiye göre, seçim yapılan üniversitelerin rektör adayları YÖK’e davet edildi. Rektör adaylarına, 1-2-3 Kasımda ‘’mülakat’’ yapılacak ve neden rektör olmak istediklerine ilişkin sorular yöneltilecek.


Liderler bayram namazında

Ramazan Bayramı namazını Başbakan Erdoğan Marmaris’te, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar Elazığ’daki İzzetpaşa Camii’nde, Eski başbakan Necmettin Erbakan

Bardakoğlu: İnandığımızı davranışlarımıza yansıtalım

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ramazan Bayramı vaazını Süleymaniye Camii’nde verdi. Bilginin ve öğrenmenin önemine dikkat çeken Bardakoğlu, “İ


  Türk-İş'e bağlı Sendikacılar AB üyeliğini destekliyor

Türk-İş’e bağlı sendikacıların dörtte üçü Türkiye’nin AB üyeliğini destekliyor. Türk-İş, konfederasyona üye 33 sendika ile bunlara bağlı şubelerin yaklaşık 4 bin 500 yöneticisini kapsayan bir ‘’eğilim anketi’’ yaptı.


  AB yardımıyla üyeliğe hazırlanacağız

Türkiye’nin, Avrupa Birliği’nin (AB) 2007-2013 yıllarını kapsayan yeni bütçesi çerçevesinde, AB’den yıllık ortalama 1 milyar avro mali yardım alması bekleniyor. Alınan bilgiye göre Türkiye, AB Bütçesinden alacağı yıllık yaklaşık 1 milyar avro mali yardımın yanı sıra genişlemeye ilişkin fonların mali desteğinden de faydalanabilecek.


  Şiddetin temelinde manevî boşluk var

Okul önlerinde meydana gelen bıçaklı kavgaların ve öğrencilerin uyuşturucu madde kullanımını maneviyat eksikliğine bağlayan Saadet Partisi(SP) Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, “İçinde Allah korkusu, kul hakkı olmayanlar şiddetin kölesi oluyor” dedi.


  AKP'de büyük kongre telâşı

AKP 2. Olağan Büyük Kongresi, 11 Kasım Cumartesi günü yapılacak. ASKİ Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kongreye, yaklaşık bin 460 delege katılacak, tüm delegelere Türk bayrağı dağıtılacak.


  RTÜK'ten tv'lere işaret uyarısı

RTÜK, çocuk ve gençlerin yayınların zararlı etkilerinden korunması amacıyla uygulanan akıllı işaretlerin “akıllıca kullanılmadığını” tespit etti. Üst Kurul, Akıllı İşaretler Sembol Sistemi’nin hatalı uygulandığı gerekçesiyle yayın kuruluşlarını uyardı.


  Fransa’nın kâbusu Türkiye-Almanya ekseni

Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran eski Büyükelçi Özdem Sanberk, şu anda AB’yi yönlendiren bir Paris-Berlin ekseni olduğuna dikkat çekerek, “Ama yarın Ankara-Berlin eksenini düşünün, üç milyona yakın vatandaşımızla birlikte onların politikasında da etkili olan bir Türkiye... Türkiye-Almanya ekseni Fransa’nın kâbusudur. Eğer Türkiye AB’ye girerse, Fransa Avrupa’nın herhangi bir ülkesi gibi olacaktır” dedi.


  Somalilerin bayram sevinci

Eğitim alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Gönüllü Eğitimciler Ankara’nın Ulus semtinde kalan yaklaşık 10 Somalili aile ziyaret etti. Çeşitli aynî ve nakdî yardımda bulundu.


  Barış ve birliğe davet

Ramazan bayramı, dünyanın dört bir yanında coşkuyla kutlanırken, Müslümanlar bayram namazı için camileri doldurdu. Basra’da bayram namazı öncesinde konuşan Şeyh Etman Muhammed, Müslümanların birliği için çağrıda bulunarak, “Biz Irak’taki bu kanlı savaşı durdurmak zorundayız. Birlik için savaşmalıyız. Herkes barışın yolunu takip etmeli ve barışı sağlamalıdır. Müslümanlar için merhamet çok önemlidir. Barış için Hz. Muhammed’in yolunu takip etmeli, sadece dürüstlük, barış ve İslâmiyet için çabalamalıyız” dedi. Avustralya’da da Müslümanlar sabah erken saatlerde camilere akın ederek bayram namazını kıldı. Bayram namazı için Sidney’deki camileri dolduran Müslümanlar izdiham yaşadı.


  Yaz saati uygulaması hafta sonu bitiyor

Yaz saati uygulaması, bu hafta sonu bitiyor. 29 Ekim Pazar günü saat 02.00’de, saatler bir saat geri alınacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004