Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Fotoğraf Bienali Nişantaşı Parkı’nda

İFSAK 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali kapsamında, Timurtaş Onan ve Sadık Demiröz’ün küratörlüğündeki açık alanlar, parklar ve meydanlar sergilerinden Tanju Akleman tarafından gerçekleştirilen “Oltada” projesi ile Melike Güral’ın “Rüzgar Çanı” yerleştirmesi, Nişantaşı Parkı’nda izlenebiliyor.

Sponsorluğunu Sony ve aDSLR-A100’ün yaptığı Fotoğraf Bienali kapsamındaki açık alan faaliyetleri devam ediyor.

Küratörler Timurtaş Onan ve Sadık Demiröz’ün “Kent: Kaos ve Büyü” teması atında oluşturdukları projelerde, fotoğrafın da malzeme olarak kullanıldığı kavramsal ürünler ve karma medya sunumlar hedeflenerek farklı disiplinlerden sanatçılar çağrıldı ve tema tanımlamalarının dışında, projelerinde tamamen özgür bırakıldılar. San’atçılar faaliyete tek tek ya da grup olarak tek bir projeyle çağrıldılar. Küratörler de kendi işleri ve grup çalışmaları ile projeler içinde bire bir yer aldılar.

Proje kapsamındaki Melike Güral’ın “Rüzgar Çanı” çalışması, sanatçının çok parçalı seramik malzeme ve fotoğraflardan oluşturduğu bir yerleştirme. “Rüzgâr Çanı”, şehir insanlarının birbirleriyle olan zorunlu ilişkilerini vurguluyor.

Oltada projesinde yer alan fotoğrafçıların isimleri şöyle: Ali Osman Aydın, Mustafa Salman, Arzu Sanlı, Zeka Sağlam, Ayça Sezgiç, Nebihe Göl, Akın Yurtseven, Ayla Onat, İbrahim Ayşıl, Mesut Çilingir, Ayşe Akhan, Kadri Erdem, Çetin Kaya, Ayşe Es, Yalçın Savuran, Nur Muslu Tiftikçi, Fatih Akyıl, Kadir İçdem, Zehra Pamukçuoğlu, Ali Balkı, Eyüp Okumuş, Murat Coşkunçay, Nihan Ünlü, Tuba Şit, Hakan Hatay, Işıl Acar, Altan Bal, Gülen Sinem Tek, Serdar Ercan, Tanju Akleman.

24.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hakikî san’atkâr temiz aynaya benzer

  Fotoğraf Bienali Nişantaşı Parkı’nda


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004