Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İş dünyasının morali bozuk

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son ekonomik gelişmeler nedeniyle iş dünyasının moralinin kötü olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de ilk altı ayda bir önceki yılın ilk altı ayına göre protestolu senetlerin sayısının yüzde 47 arttığını belirtti.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak TOBB Müşterek Oda Toplantısı’na katılmak için Artvin’e gelen Hisarcıklıoğlu, Belediye Düğün Salonunda yapılan ‘’Artvin İli Müşterek Oda Toplantısı’’na katıldı. Toplantıda Türkiye’de meydana gelen ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de ilk 6 ayda bir önceki yılın ilk 6 ayına göre protestolu senetlerin sayısının yüzde 47 arttığını vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “Kurulan şirket sayısı yüzde 14 artarken, Artvin’de yüzde 36 artmıştır. İş dünyasının yüzde 30’u işlerin iyiye gideceğini düşünürken, yüzde 32’si kötüye gideceğini tahmin ediyor. Durum böyle olduğuna göre iş dünyasında moraller kötüdür” diye konuştu.

“HERKESE EŞİT YAKINIM”

Başkan olduğu günden itibaren odayı hiçbir zaman bir partinin ön veya arka bahçesi yaptırmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, Baykal’a ne kadar yakınsa Erdoğan’a da o kadar yakın olduğunu ifade etti. Gerektiği yerde gereken eleştirileri yaptığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, TOBB’un siyaset üstü bir yer olduğunu ve kendisinin de her zaman bu görev bilincinde hareket ettiğini söyledi.

“PRANGALARI ÇÖZÜN EN GELİŞMİŞ

10 ÜLKE ARASINA GİRELİM”

Dış siyaset ve iç siyasetin ayrılmaz olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, dış siyasetteki başarısızlığın iç siyasete ve ekonomiye de yansıdığını dile getirdi. İhracat artarken, cari açığın da arttığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “İthalatı kısalım diyorlar. Ama bu daha kötüye götürür. Tek çare üretim yapmaktır. Türkiye, gelecek 20 yılda gelişmiş 10 ülke arasına girebilir. Yeter ki ayaklarımızdaki prangaları çözsünler. Türkiye’de sektörel ve bölgesel teşvik yapılmalıdır. Şu anki uygulamadan Türkiye’de sadece 6 il memnun. Biz her şeye rağmen başaracağımıza inanıyoruz. 20 yıl önce 2 milyar dolar ihracat yapan Türkiye’de günümüzde 80 milyar dolar ihracat yapılmıştır. Üstelik ihracatımızın yüzde 65’ini AB ülkelerine yapmaktayız. Bunu Türk müteşebbisi ve sanayicisi ile yaptı. Yine yaparız. Yeter ki ayağımızdaki prangaları çözsünler. Devletten bunu talep ediyoruz. Sökün prangaları ilk 10 girelim” diyerek sözlerine son verdi.

“ÖNEMLİ OLAN HAKLI OLDUĞUMUZU

ANLATMAK”

Artık Türkiye’de iç politikanın yönetimi kadar dış politikadaki yönetimin de önemli olduğuna dikkat çeken TOBB Başkanı, şöyle devam etti: “Dış siyaseti de iyi yönetemiyorsanız ekonominizi sarsıyorsunuz. Buradaki hatalarda pahalıya patlıyor. Uluslararası alanda haklı olmanız yetmiyor. 74’de haklı sebeplerden Kıbrıs’a çıktık ancak ambargoyu kim yedi? 2004’te bir çok olumsuzluğa rağmen Annan Planı’nı kabul ettik ancak yine de verilen sözler tutulmadı. Güney kesim dünyaca eleştirilmesine rağmen biz haklılığımızı anlatamadık. Ermeni meselesinde de ‘devlet arşivlerimizi açacağız’ dedik ancak gelinen noktada Ermeniler tüm dünyada istediğini alıyor. Önemli olan bir tepkiyi göstermek veya bir şeyi yapmak değil, haklılığınızı tüm dünyaya anlatmaktır. Biz bunu yapamadık. Reklamımızı, lobimizi yapamıyoruz.”

/ ARTVİN

30.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İş dünyasının morali bozuk

  Türkiye'yi İstanbul besliyor

  Köprü gelirleri 3. köprüyü yapıyor

  Turizm gelirinde 8. sıradayız

  Pancar çiftçisi destek bekliyor

  Gençlere iş fırsatı projesi

  Bor sempozyumu Ankara'da toplanıyor

  KİT yatırımında aslan payı TEDAŞ'ın

  Mobilyada spot dönemi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004