Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KİT yatırımında aslan payı TEDAŞ'ın

Özelleştirme kapsamında bulunan kuruluşlardan Türk Hava Yollarında (THY) yapılan hisse satışı ile birlikte buranın KİT statüsünden çıkarılması, kapsamdaki kuruluşların gelecek yıl yapacağı yatırımların yarı yarıya azalmasına neden oldu.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) verilerini baz alarak yapılan hesaplamalara göre, bu yıl için THY’nin de dahil olduğu özelleştirme kapsamındaki kuruluşların yatırım tutarının 1 milyar 455 milyon YTL düzeyinde olması bekleniyor. Söz konusu yatırım rakamının 700 milyon YTL’si THY’nin yatırım kaleminde yer alıyor.

Öte yandan, THY’deki kamu hissesinin yüzde 50’nin altına düşmesi ile birlikte yatırımlar içinde yer almaması 2007 yılında yapılacak yatırımların 725 milyon YTL düzeyinde kalmasına neden olacak.

Söz konusu rakamlar özelleştirme kapsamındaki kuruluşların gelecek yıl yapacağı yatırımların bu yıla göre yüzde 50,2 oranında azalması anlamına geliyor. Bu arada önümüzdeki yıl özelleştirme kapsamındaki kuruluşların yapacağı 725 milyon YTL’lik yatırım yüzde 68’i TEDAŞ tarafından gerçekleştirilecek. TEDAŞ, 2007 yılında 493 milyon YTL tutarında yatırım hedefliyor. Bu kuruluşu 106 milyon YTL yatırım ve yüzde 14,6’lık pay ile Petkim izlerken, TEKEL de 88 milyon YTL tutarında yatırım planlıyor.

/ ANKARA

30.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İş dünyasının morali bozuk

  Türkiye'yi İstanbul besliyor

  Köprü gelirleri 3. köprüyü yapıyor

  Turizm gelirinde 8. sıradayız

  Pancar çiftçisi destek bekliyor

  Gençlere iş fırsatı projesi

  Bor sempozyumu Ankara'da toplanıyor

  KİT yatırımında aslan payı TEDAŞ'ın

  Mobilyada spot dönemi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004