Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ziyaretçi rekoru kırdı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan Orta Asya’daki ağaç direkler üzerine ahşap camilerinin Anadolu’da en güzel örneklerin başında gelen 707 yıllık Eşrefoğlu Camii bu yaz ziyaretçi rekoru kırdı.

1297-1299 tarihleri arasında Eşrefoğlu Süleyman Bey tarafından yaptırılan Anadolu da ağaç, çatı ve direkli düz tavanlı ulu camilerin en büyüğü ve en görkemlisi olan Eşrefoğlu Camii’ne bu yıl artan ilgiden memnun olan Eşrefoğlu İmam Hatibi İsmail Efe, “Camimize geçtiğimiz yıllar, yaz dönemlerinde 10-15 bin ziyaretçi gelirdi. Bu yıl bu miktarı geçtiğimizi ve ziyaretçi rekoru kırdığımızı söyleyebilirim.” dedi.

Eşrefoğlu Camii’ne geçtiğimiz yıllarda daha çok yabancı turistik camiye ilgi gösterdiğini ve gelip gezdiğini ifade eden Efe, bu yaz bu geleneğin bozulduğunu vurguladı. Efe, “ Geçmiş yıllarda camiyi ziyaret edenlerin yüzde 70’inden fazlasını yabancı turistler oluşturuyordu. Bu yılda yabancı turistler camimizi ziyarete geldiler, fakat yerli ziyaretçi sayısında müthiş bir artış yaşandı.” diye söyledi.

Yerel ve ulusal medyada yayınlanan Eşrefoğlu Camisi haberlerinin yerli turistleri harekete geçirdiğini söyleyen Efe, “Yerli turist sayısının artmasında hiç kuşku yok ki, ulusal basının Beyşehir’e ve Eşrefoğlu Camisine göstermiş olduğu ilgi çok faydalı oldu. Gelenlerin çoğunluğu camiyi televizyonda veya gazetede gördüğünü, çok beğendiklerini o sebeple de Beyşehir’e gelip görmek istediklerini dile getiriyorlar.” dedi.

/ KONYA

30.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜYAP Kitap Fuarı, 25. kez okurlarla buluştu

  Vinci, İstanbul’da da “icat” çıkardı

  Ziyaretçi rekoru kırdı

  Tarihî Gürcüzade Camisinin, restorasyonu tamamlandı

  Fotoğraf Bienali için son günler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004