Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Morgan Stanley'den kapasite övgüsü

Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, AB Komisyonunun bugün yayınlayacağı İlerleme raporunun, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin kopmasına neden olmayacağını bildirdi.

Türkiye ekonomisi ve kurumlarının önemli bir ilerleme kaydettiğinin vurgulandığı Morgan Stanley raporunda, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin kırılgan olmasına rağmen, AB’nin, Türkiye ile müzakereleri askıya almayacağını, Türkiye’nin de, büyük gayret sarf ettiği AB sürecinden çekilmeyeceği vurgulandı.

Yatırım bankasının raporunda, ‘’AB ülkelerinin iç siyasi ağları, Türkiye’nin katılım sürecindeki gerçek engeli oluşturuyor’’ denildi. Fransa’daki, sözde ermeni soykırımını inkara ceza öngören yasa teklifinin parlamentoda onaylanmasının, Avrupa’daki en son popülist engelin bir örneğini oluşturduğunun belirtildiği raporda, bu hareketin, sadece Türkiye’deki reform hareketlerine zarar vermeyeceğini, asıl Fransa’nın kredibilitesine zarar vereceği ifade edildi.

Türkiye’nin reform yorgunu olmadığını ve aynı diğer aday ülkeler gibi reformları gerçekleştirdiğinin belirtildiği raporda, bu reform sürecinin, AB’nin iç siyasi-popülist engelleriyle yavaşladığı ifade edildi. Raporda, Kopenhag Kriterlerini yerine getiren Türkiye’nin, katılım müzakerelerindeki birçok konuda teknik olarak hazırlıklı olduğu belirtilirken, bu süreçte Türkiye’nin hazırlığından çok, AB’deki iç siyasetisin belirleyici olacağı ifade edildi.

Raporda, ‘’Türkiye, AB müktesebatını 5 yıl içinde tamamlayabilecek bir kapasitede, ancak Kıbrıs sorunu gibi AB’nin kendi içindeki iç çekişmeleri, bu katılım süreci hızını olumsuz etkileyecek’’ denildi.

/ LONDRA/ANKARA

09.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ’ler AB konusunda yavaş hareket ediyor

  Morgan Stanley'den kapasite övgüsü

  Esnaflar da işsizler ordusuna katılıyor

  Vergi kaçağı ihbarı azaldı

  ABD ile ticaret hedefi büyük

  Emlak vergisi yeni değerler üzerinden hesaplanacak

  Sanayi üretiminde, yüzde 4 artış oldu

  Görgülü Pastanelerinden yeni şube


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004