Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Futbol okulları kuruluyor

Türk futbolunda "yüzyılın projesi" gerçekleşiyor. Futbol Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı futbol okulları kurulması çalışmaları için bugün İstanbul'da protokol imzalayacak.

Futbol Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarında futbolun yaygınlaştırılması ve futbol okulları kurulması çalışmaları için yarın İstanbul'da protokol imzalayacak. Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, okul futbolunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik ''Yüzyılın Projesi'' adı altındaki işbirliği protokolü, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy tarafından bugün Conrad Otel'de düzenlenecek törenle imzalanacak.

17 MİLYON ÖĞRENCİ BEKLİYOR

Yaklaşık 17 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren bu protokole göre Milli Eğitim Bakanlığı, okul spor kulübü futbol takımlarının oluşması için mevzuatlarında gerekli düzenlemeleri yapacak. Futbolun gelişmesiyle ilgili tüm faaliyetlerin ve projelerin yaşama geçirilmesini teşvik edecek. Antrenman, maç ve benzeri durumlar için spor sahaları ve tesislerini tahsis edecek. Okul futbolu eğiticilerinin eğitimleri ile ilgili gerekli önlemleri alacak.

FEDERASYONUN YARDIMLARI

Futbol Federasyonu ise okul spor kulübü futbol takımlarının karşılanamayan ihtiyaçlarının varlığı halinde, kendi yasa ve talimatlar doğrultusunda kaynak aktarımında bulunacak. FIFA ve UEFA'nın konuyla ilgili fonlarını kullanabilecek ve sözleşme yapılacak sponsorların katkılarından faydalanabilecek. Bakanlık çalışmalarını destekleyecek.

09.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.SARAY'IN REKOR KAYBI

  Futbol okulları kuruluyor

  F.Bahçe 7 sıra geriledi

  Tigana futbolcuları uyardı

  Efes, bugün İpekçi'de Le Mans'ı ağırlıyor

  Ronaldinho nafaka ödeyecek

  Filenin Sultanları yenilgisiz Tayvan'ı 3-1'le geçti

  Avrasya Maratonu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004