Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Avrasya Maratonu

Bu yıl çok soğuk havada gerçekleştirilen 28. Avrasya Maratonu katılım bakımından geçen yıllara oranla az olmasına karşılık, organizasyonun işleyişi bakımından kötü not almadı. Ancak yarışın tamamlandığı BJK İnönü Stadı bu sezon boş kaldı. Soğuk havanın yanı sıra bu yıl konser düzenlenmemesi, stadın boş kalmasında etken oldu. Finişte ise sporcuların yakınlarının dışında çok az sayıda kişinin yer alması sporcuların sevincine gölge düşürdü...

lll

Organizasyonun sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu maratonda ödül miktarını 200 bin dolardan 572 bin dolara çıkardı. Bu bir maraton için önemli bir bütçe. Birinci gelen Litvanyalı atlet 35 bin dolar kazanırken, ayrıca parkur rekoru kırdığı için ilave 5 bin dolar daha aldı. Bayanlarda da aynı ödül yönetmeliği uygulandı. Türkiye şartlarında 40 bin dolar belki büyük bir rakam olmayabilir. Ancak Litvanya ya da Rusya'da bu para ile çok rahat bir daire satın alınabilinir. Belediye Başkanı Kadir Topbaş seneye para ödülünü daha da yukarıya çekip, dünyanın tanıdığı maratoncuları İstanbul'a getirmek istiyor. Bu takdir edilecek bir karar. Ancak, Uzakdoğu ve Balkanların en büyük maratonu olan Avrasya'da bütün yükü belediyenin üzerine bırakmamak gerekir. 2008 maratonuna Koç ve Sabancı grubunun sponsor olması için şimdiden görüşmeler başlatılmalı..

lll

Avrasya Maratonu, her yıl İstanbul'un tanıtımında büyük bir rol oynuyor. TRT1'nin canlı yayınında bütün dünyaya İstanbul'un tarihi ve turistik merkezleri çok güzel yansıtıldı. Hele köprünün üstünden yapılan boğaz çekimleri yabancı turistleri İstanbul'a çekecek güzellikteydi. Ama İstanbullular bu büyük organizasyona aynı destekte bulunamadı. Güzergah boyunca çok az sayıda kişi koşucuları alkışladı. Yaya kaldırımlarının boş kalması hiç hoş olmadı. Seneye insanların evlerinden çıkarıp, maratona ortak etmek için mutlaka yenilikler aranmalı..

lll

Maratonun sönük geçmesini sadece soğuk havaya bağlamayalım. Geçtiğimiz yıllarda yarış öncesinde ünlü kişileri biraraya getirip, maratona olan ilgiyi çekmeye çalışan organizasyon komitesi, bu sene oruçlu günde basın toplantısı yapma hatasına düştü. Bu yüzden toplantıya ne ünlü kişiler geldi, ne de medya gerekli desteği verdi. Yarış öncesi maraton ile ilgili çıkan haberler geçen yıllara göre daha azdı..

lll

Bir de halk koşusu konusu var. İstanbulluların büyük bölümü sadece Boğaz Köprüsünden yaya geçmek için katıldığını söyledi. Bu güzel bir duygu olmakla beraber insanlarımızın koşmayı sevmediğini gösteriyor. Halbuki New York olsun, Londra maratonu olsun binlerce insanın hedefi maratonu tamamlamak oluyor. Bizde ise bu rakam yüzlerle ifade ediliyor. Türk insanına koşabilme duygusunu aşılayabilirsek Türk sporu ve atletizmi kazanmış olur..

Erol DOYURAN

09.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.SARAY'IN REKOR KAYBI

  Futbol okulları kuruluyor

  F.Bahçe 7 sıra geriledi

  Tigana futbolcuları uyardı

  Efes, bugün İpekçi'de Le Mans'ı ağırlıyor

  Ronaldinho nafaka ödeyecek

  Filenin Sultanları yenilgisiz Tayvan'ı 3-1'le geçti

  Avrasya Maratonu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004