Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘ABD, Irak mezaliminden yargılanmalı’

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD hükümetinin Irak’ta yaptıkları nedeniyle yargılanmasını istedi. Barış İçin Asya Parlamentolar Birliği’nin 7. Genel Kurulu, İran’ın başkenti Tahran’da başladı.

Toplantının açılışında konuşan Ahmedinejad, bugün dünya genelinde, özellikle Asya ve Ortadoğu’da birçok sorun olduğuna dikkat çekti ve “Dünyada güvensizlik gittikçe artmaktadır. Bu da bağımsız milletleri tehdit etmekte ve kimliklerini çiğnemektedir” dedi. Ahmedinejad, Filistin’de yaşananlara değinirken de “Bugün dünyada Filistin trajedisinden daha hazin bir olay yoktur. Filistin, dünyadaki zalimane ilişkilerin bir sembolüdür” diye konuştu. “Filistin topraklarında 60 yıl önce sahte bir rejim kurdular” diyen Ahmedinejad, şöyle devam etti: “Dünya orada 60 yıldan beri tecavüz ve katliam gördü. Batılılar, soykırımı bahane ederek sahte İsrail rejimini bu topraklara yerleştirdiler. Bu toprakların asıl sahibi olan Filistin halkını da kendi topraklarından kovdular. Yalan vaatlerle başka yerlerden bu topraklara Yahudileri getirip Asya milletlerini tehdit etmek için sahte siyonist rejimini kurdular. BM Güvenlik Konseyi bu güne kadar maalesef Filistin milletinin hakkını korumak için hiçbir olumlu adım atamadı. İsrail ise BM kararlarına hiçbir zaman uymadı. Bunun yanında bazı büyük güçler veto hakkını kullanarak bu sahte rejimi desteklemeye devam ediyorlar. BM Güvenlik Konseyi’nde veto hakkı varken bu bölgede hiçbir zaman güvenlik ve barış sağlanamaz. Böyle zorba ve büyük güçler varken, dünyada güven ve barışı beklemek sadece bir hayaldir.”

Ahmedinejad, Irak konusuna değinirken de işgalden sonra bu ülkede güvensizliğin arttığını belirterek, “Terörün artması İngiltere ve ABD’nin Irak halkına hediyesidir” dedi. Toplantıya Türkiye’den, AK Parti Elazığ Milletvekili Abdulbaki Türkoğlu katılıyor.

/ TAHRAN

13.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘ABD, Irak mezaliminden yargılanmalı’

  10 üye kabul oyu verdi

  Karara büyük tepki var

  Olmert'ten İran'a tehdit

  İran: İsrail saldırırsa cevabını veririz

  ABD’den İran ve Hizbullah’a terör suçlaması

  Müşerref militan demekte ısrarlı

  Lübnan hezimetine general dayanmıyor

  CIA, İngiltere’de korsan operasyon yapıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004