Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Babacan: Borçlanma maliyetimiz düştü

Devlet Bakanı Ali Babacan, ekonomik programın kararlı uygulanması sonucu, son 4 yılda büyüme ortalama yüzde 7.8 olarak gerçekleşirken, kamu net borcunun milli gelire oranının 2001 yılından bu yana 35 puan düşerek 2005 sonunda yüzde 55.3 seviyesine gerilediğini; borçlanma maliyetinde ciddi iyileşmeler sağlandığını bildirdi.

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in soru önergesini cevaplayan Babacan, IMF ile yürütülen Stand-by düzenlemesinin 3. ve 4. gözden geçirmelerinin Temmuz ayında onaylandığını hatırlatarak, bununla 1 milyar 854 milyon 200 bin dolar tutarındaki kredi diliminin serbest bırakıldığını kaydetti.

Merkez Bankasının 31 Temmuz tarihi itibariyle resmi rezerv varlıklarının 59 milyar 401 milyon dolar olduğunu belirten Babacan, şunları ifade etti:’’IMF ile ilişkilerimiz, 11 Mayıs 2005’te yürürlüğe giren 3 yıllık Stand-by düzenlemesi çerçevesinde yürütülmektedir. Stand-by düzenlemeleri adı altında sağlanan kaynaklarla ekonomik programımızın uygulanması desteklenmektedir. Ekonomik programımız kapsamında sıkı bir kamu maliyesi politikası ve ihtiyatlı bir para politikası takip edilmektedir. Finansal sektör, vergi idaresi ve sosyal güvenlik reformunu da içeren birçok alanda, önemli yapısal reformlar gerçekleştirilmiştir. Programımızın kararlı uygulaması sonucu son 4 yılda büyüme ortalama yüzde 7.8 olarak gerçekleşirken, kamu net borcunun milli gelire oranı, 2001 yılından bu yana 35 puan düşmüş ve 2005 sonunda yüzde 55.3 seviyesine gerilemiş; borçlanma maliyetinde ciddi iyileşmeler sağlanmıştır.’’

/ ANKARA

13.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Arsada spekülasyona fren

  Prefabrik yapılara rağbet yok

  Toprak suya doydu hububatta ekim zamanı

  Babacan: Borçlanma maliyetimiz düştü

  Fiskobirlik Fatsa deposunda yangın

  ‘Bakkal amca’ ayakta kalma mücadelesi veriyor

  TMO Tosya'da çeltik alımlarına başladı

  Yozgat'ta iki asırlık tuz dağı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004