Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Rumların şantajlarına boyun eğmeyiz

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kıbrıs Rum yönetiminin, Kıbrıs meselesini BM zemininden AB zeminine çekerek Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde tek taraflı tavizler elde etmeye çalıştığını belirterek, “Bu çıkmaz bir yoldur ve Türkiye bu tür şantajlara asla boyun eğmeyecektir” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Dışişleri Bakanlığının 2007 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında konuşan Gül, Türkiye ile AB ilişkilerine değindi. Tarama sürecinin belirlenen takvimde hiçbir gecikme yaşamadan başarıyla tamamlandığını söyleyen Gül, müzakere sürecinin süresi ve gidişatı hakkında kesin bir öngörüde bulunmanın doğru olmayacağını belirtti. Gül, bu noktada Türkiye’nin göstereceği performans ve AB kamuoylarının genişlemeye yönelik tepkilerinin yanı sıra bazı hükümetlerin birtakım gerekçelerle izlemekte oldukları katı tutumun önem taşıyacağını belirtti.

Hükümetin, AB’ye tam üyeliği, halkın en çağdaş standartlara kavuşturulması bakımından stratejik bir hedef olarak gördüğünü vurgulayan Gül, “Çalışmalarımıza önümüzdeki dönemde de kararlılık içinde devam edeceğiz. Ancak bu kararlılığımız, Kıbrıs bağlantılı konularda hiçbir şekilde istismar edilmemize açık olmayacaktır. Bu süreçte halkımızın desteğine ihtiyaç duymaktayız” diye konuştu.

Gül, Kıbrıs sorununa da değinerek, BM Genel Sekreterinin iyi niyet misyonu çerçevesinde kapsamlı ve adil bir çözüm yönünde gayretlerinin kararlılıkla sürdüğünü ifade ederek, “Kıbrıs’ta, siyasi eşitliliğe ve iki kesimliliğe dayanmayan hiçbir çözüm, netice vermeyecektir. Adadaki tüm kısıtlamaların eş zamanlı olarak kaldırılması hususunda hazırlanan ve 24 Ocak 2006 tarihinde kamuoyuna açıklanan eylem planımız, bu amaca yöneliktir. Biz bu belgede yer alan önerilerimizin, çözüme olumlu yönde katkıda bulunacağına ve bölgeye istikrar getireceğine inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Gül, Papa 16. Benedikt’in yapacağı ziyaretin, Türkiye’nin kültürlerararası diyalog kapsamında üstlendiği sorumluluklar çerçevesinde önem taşıdığını ve bu ziyaretin başarılı geçeceğine inandığını dile getirdi.

/ ANKARA

15.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Rumların şantajlarına boyun eğmeyiz

  Günlük suç sayısı 2191

  28 Şubat konsepti iflâs etmiştir

  Medyada şiddete isyan

  Arınç'tan Fransa'ya: Siz de arşivlerinizi açın

  Askıya alma yok

  ‘Askı’ felâket olur

  Hükümet samimiyetini göstersin

  Mağden'e 288 beraati

  Başkale’de 1 er şehit

  ‘El Kaide’ ve ‘Küre’de 15 tahliye

  İstanbul, 2010 yılı Avrupa’nın kültür başşehri seçildi

  İstanbul, Avrupa Bölgesel Meclisine üye oldu

  Depremde erken tahmin umudu

  ‘Kadavra bağışı’ sıkıntısı

  Bilinçsiz ilâç kullanımı ciddî risk

  Lösemi tedâvisinde aile yalnız değil


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004