Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Arınç'tan Fransa'ya: Siz de arşivlerinizi açın

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Fransa Parlamentosuna, “Siz de bizim gibi arşivlerinizi açın. Geçmişte yönettiğiniz ülkelerde neler yaptığınızı tüm dünyaya gösterin. Bakalım bizim gibi tüm halklara, dinlere, ırklara barış ve huzur mu vermişsiniz, yoksa başka bir şey mi yapmışsınız” diye seslendi.

TBMM Şeref Holünde, Osmanlı arşivlerinin tutulmaya başlanmasının 160. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ve Osmanlı arşiv belgelerinin yer aldığı “Gökkubbe Altında Birlikte Yaşamak” sergisi açıldı. Arınç, serginin açılışında yaptığı konuşmada, bu belgelerin, Osmanlı İmparatorluğu topraklarında yaşayan gayrimüslim ve diğer azınlıkların özgürlüklerine Osmanlı yönetiminin bakışını gösterdiğini belirtti. “Bizim tarihimizde değil soykırımlar, katliamlar; o çağda tüm dünyanın görmediği bir özgürlük ve hoşgörü vardır, adalet vardır” diyen Arınç, geçen hafta Cezayir’e yaptığı resmi ziyarete işaret ederek, Cezayir’de de buna benzer bir sergi gezdiğini; sergide Fransa’nın Cezayir’i işgal ettiği yıllarda yaptığı katliamların ne derece korkunç olduğunu gördüğünü anlattı. Arınç, "Şimdi Ermeni soykırımıyla ilgili yasalar çıkartan Fransa Parlamentosuna sesleniyorum: Siz de bizim gibi arşivlerinizi açın. Geçmişte yönettiğiniz ülkelerde neler yaptığınızı tüm dünyaya gösterin. Bakalım bizim gibi tüm halklara, dinlere, ırklara barış ve huzur mu vermişsiniz, yoksa başka bir şey mi yapmışsınız" dedi.

TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Arınç, Meclise bir kişinin silahla girmesi, kendisi giremiyorsa bu silahı bir milletvekilinin parlamentoya sokmasının kınanacak ve etik dışı bir davranış olduğunu söyledi. Arınç, ‘’Hesap veren bir insanım, hiç bir sözün altında kalmam. Her şeyin de cevabını alnının ortasına yapıştıracak kadar söylerim’’ dedi. İçtüzük kurallarının uygulanması için gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Arınç, ziyaretçi sayısının bazı günler 8 bine kadar çıktığını söyledi. Bülent Arınç, ‘’Kim olursa olsun TBMM’ye silahlı giremez’ dedi.

/ ANKARA

15.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Rumların şantajlarına boyun eğmeyiz

  Günlük suç sayısı 2191

  28 Şubat konsepti iflâs etmiştir

  Medyada şiddete isyan

  Arınç'tan Fransa'ya: Siz de arşivlerinizi açın

  Askıya alma yok

  ‘Askı’ felâket olur

  Hükümet samimiyetini göstersin

  Mağden'e 288 beraati

  Başkale’de 1 er şehit

  ‘El Kaide’ ve ‘Küre’de 15 tahliye

  İstanbul, 2010 yılı Avrupa’nın kültür başşehri seçildi

  İstanbul, Avrupa Bölgesel Meclisine üye oldu

  Depremde erken tahmin umudu

  ‘Kadavra bağışı’ sıkıntısı

  Bilinçsiz ilâç kullanımı ciddî risk

  Lösemi tedâvisinde aile yalnız değil


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004