Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Binler “Sevgi Dünyası”nda buluştu

Gazetemiz Gaziantep Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu “Bediüzzaman’ın Sevgi Dünyası” konulu program, Gaziantep Kâmil Ocak Kapalı Spor Salonunda kalabalık bir dâvetli grubunun katılımı ile gerçekleşti. Çevre il ve ilçelerden de büyük ilgi gösterilen program, Mehmet Yılmaz Hocaefendi tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim tilâveti ile başladı.

Daha sonra söz alan Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, yaptığı açılış konuşmasında, Bediüzzaman’ın hizmet metodunun sevgi, muhabbet ve kardeşlik üzerinde şekillendiğini belirterek, kendisine yapılan bunca zulüm, işkence ve haksızlıklara rağmen müsbet iman hizmeti tarzını asla terk etmediğini ve hayatının sonuna kadar muhabbet ve uhuvvet üzerine kurulu bir hayat sürdürdüğünü ve bu gayretinin neticesi olarak da milyonlarca insanın imanının kurtulmasına vesile olduğunu ifade etti.

Araştırmacı yazar Dr. Hakan Yalman da, “Kâinat Kuşatan Sevgi ve Nur-u Muhammedi (asm)” başlıklı konuşmasında, kâinatın mayasının sevgiyle yoğrulduğunu ve bu sevginin Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (asm) dünyasında kemal noktasına ulaştığını ifade ederek, Risâle-i Nur Külliyatının, bu nurun ve sevginin ahir zamandaki yansımaları olduğunu belirtti..

Daha sonra kürsüye Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu geldi. Vehbi Vakkasoğlu yaptığı konuşmada Bediüzzaman Hazretlerinin hayatından kesitler vererek, Bediüzzaman’ın hayatının bütünüyle sevgi ile dolu olduğunu, bu sevginin yalnız insanlara münhasır kalmayarak, hayvanları ve bitkileri de kuşattığını belirtti. Bediüzzaman’ın kendisine zulüm yapanlara dahi hakkını helâl ettiğini ve masumların hatırı için onlara bedduâ bile etmediğini ve onlar için ıslâh temennisinde bulunduğunu ifade etti.

Son olarak sahneye gelen Tasavvuf Müziği sanatçısı Ali Oktay, ilâhî ve ezgilerden oluşan bir konser verdi. Oktay’ın programı büyük bir takdir ve beğeni ile takip edildi.

Programdan sonra Vehbi Vakkasoğlu kitaplarını, Ali Oktay ise kaset ve CD’lerini imzaladı. İmza programı büyük ilgi ile karşılandı. Çevre ili ve ilçelerden gelen dostların hasret giderdiği ‘’Sevgi Dünyası Programı’’ arkasında yoğun bir sevgi ve muhabbet dalgaları oluşturarak sona erdi. Toplantıya katılanlar, bu tür programların daha sık aralıklarla yapılması temennisinde bulunarak ayrıldılar.

Aynı gün saat 14.00’te Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular Gaziantep Royal Otel Büyük Salon’da bir basın toplantısı düzenledi. ‘’Bediüzzaman’dan Günümüze Mesajlar’’ başlıklı basın toplantısında, Bediüzzaman’ın cumhuriyet, demokrası, insan hakları, demokratikleşme, asker-sivil ilişkileri ve AB konularında kesitler sunan Mehmet Kutlular, daha sonra da basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Aşur DİCLELİ / GAZİANTEP

15.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Binler “Sevgi Dünyası”nda buluştu

  Risâle-i Nur ‘gücü’nü Kur’ân’dan alan bir bürhandır

  Sivil toplum konuşmaları başlıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004