Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sivil toplum konuşmaları başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum düşünce ve pratiğine yönelik düşüncelerin değişik düzeylerde tartışılmasını ve bu vesileyle sivil inisiyatifin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Sivil Toplum Dergisi’nin katkılarıyla her ay “Sivil Toplum Konuşmaları” başlığı altında paneller, seminerler ve konferanslar düzenliyor.

Sivil Toplum Konuşmaları’nın ilk konukları siyaset bilimci ve siyaset bilimi teorisi üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Köker, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne ve Kültürel Antropolog Dr. Kadir Canatan. Panel bugün Beyoğlu’ndaki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

19. YÜZYILDA MEVLEVÎLİK

Türk Edebiyatı Vakfı’nın bu haftaki “Çarşamba Sohbeti”nde, araştırmacı yazar Dr. Mustafa Koç, “19. Yüzyılda Mevlevîlik” başlığı altında bir konuşma yapacak.

“Aşçı Dede’nin Hatıraları” gibi çok kıymetli bir eseri geniş okuyucu kitlesine yeniden kazandıran Mustafa Koç, tasavvuf konularını çok iyi bilen, bu arada Mevlevîlik alanında derinlikli çalışmaları olan genç bir aydınımızr. Kendisinin Osmanlı Medeniyeti konusundaki araştırmaları da oldukça önemli.

Giriş serbesttir.

Başlama saati: 17.00

Tel. (0212) 526 16 15

15.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Binler “Sevgi Dünyası”nda buluştu

  Risâle-i Nur ‘gücü’nü Kur’ân’dan alan bir bürhandır

  Sivil toplum konuşmaları başlıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004