Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: Üyeliğimiz AB’yi yeniden tanımlayacak

Devlet Bakanı Babacan, “Türkiye’nin AB üyeliği, tüm dünyanın bakışını kökünden değişterecek bir süreçtir” dedi.

Devlet Bakanı ve başmüzakereci Ali Babacan, AB turu kapsamında geldiği Danimarka’nın başkenti Kopenhag’Da, Politiken gazetesiyle Avrupa Hareketi adlı sivil toplum örgütünün ortaklaşa düzenlediği toplantıya katıldı.

Toplantıda Türkiye’nin AB müzakere sürecini ve Türkiye’deki reformları detaylı olarak anlatan Bakan Babacan, Türkiye’nin AB sürecinin 28., 29. bir üyenin eklenmesinden ibaret olmadığını belirterek, “Türkiye’nin üyeliği AB’yi yeniden tanımlayacak, AB’ye tüm dünyanın bakışını kökünden değiştirecek bir süreçtir” dedi.

Türkiye’deki çeşitli gelişmeler ve özellikle Kıbrıs sorunu konusundaki soruları da cevaplayan Babacan, “Kıbrıs konusunun önemli bir siyasi sorun olduğunu” belirterek, “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a çözüm talebiyle giden tarafın Türkiye olduğunu” söyledi. Babacan, AB’nin Kıbrıs konusunda sürekli Türkiye’nin yükümlülüklerini gündeme getirdiğini hatırlatarak, “Ancak burada AB’nin de KKTC üzerindeki izolasyonları kaldırma yükümlülüğü var” dedi.

Toplantıdan sonra Türk gazetecilere açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Babacan, Danimarka’daki sivil toplum örgütlerinin toplantıya yoğun ilgi göstermesinden memnun olduğunu belirterek, “İlginin yoğun olması çok doğal, Türkiye’deki gelişmeler, yani Türkiye’nin AB üyeliği Avrupa’nın birçok yerinde ilgi çekiyor. Avrupa için çok önemli bir olay” diye konuştu. “Türkiye’nin AB süreci 28., 29. bir üyenin eklenmesinden ibaret değil” diyen Babacan, Türkiye’nin tam üyeliğinin “AB’yi yeniden tanımlayacak, AB’ye tüm dünyanın bakışını kökünden değiştirecek bir süreç olduğunu” kaydetti.

Babacan, Kopenhag havaalanında Danimarka polisi tarafından güvenlik kontrolünden geçirilmek istenmesiyle ilgili bir soruya karşılık, “Çok şükür biz gittiğimiz her yerde Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanının nasıl karşılanması gerekiyorsa o şekilde karşılanıyoruz. Burada belli ki birimler arısında bir iletişim kopukluğu oldu. Biraz da geç vakit gelmiştik. Biz tamamen teknik ve iletişim kopukluğundan kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

/ KOPENHAG

17.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çelik: Şûrâya gölge düşürülmesin

  Yoksulluk ilk sırada yer aldı

  CHP de “YÖK kalksın” demiş

  Erdoğan’dan Kerkük uyarısı

  Güneydoğu’da Başbakan alârmı

  Hatemi: Ortak noktalarda buluşalım

  Asker siyasete müdahale etmesin

  Babacan: Üyeliğimiz AB’yi yeniden tanımlayacak

  Alpogan’dan Gürcistan’a iade-i ziyaret

  Avrupalı gençler Osmanlı kültürünü öğreniyor

  İstanbul’da ekmeğe kısmî zam

  Sınır ötesi bayramlaşma hazırlığı

  Sel bölgesinde ikaz: Suları kaynatarak için

  Pakistanlı yetimlere yardım

  Karadeniz’de etkili sağanak yağış uyarısı

  Bugün ve yarın sıcaklık artacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004